Blogg

RSS

Akrylplast - slagtåligt och genomskinligt

23 Sep 2022

Du ska bygga en vägg som ska vara tålig mot slag, men samtidigt vara genomskinlig. Då ska du kontakta ett företag som kan skräddarsy produkter i akrylplast.

Glas är naturligtvis ett bra material i många sammanhang, men det är inte särskilt tåligt mot slag. Om du vill kombinera transparens med slagtålighet, kan du välja akrylplast som material. Kärt barn har många namn och akrylplast kallas ofta för plexiglas.

Att akryl står emot tuffa smällar vet de som besökt en hockeyrink. Inte bara missriktade slagskott utan även spelare dunsar in i det plexiglas som finns bakom målburarna. Trots tuff behandling står glaset av akrylplast kvar oskadat.

Akrylplast och användningsområden

Akrylplast har funnits på marknaden i mer än åttio år. Ett av de första användningsområdena var som ersättning för glas i flygplan. Rent tekniskt är akryl en amorf termoplast, vilket innebär att du kan böja och forma materialet efter en viss uppvärmning, till exempel med hjälp av en infravärmare. Akrylplast är lätt att bearbeta. Du kan borra och såga i akryl ungefär som i trä. Att göra hål för genomföringar går enkelt med ett hålborr. Skivor av akrylplast kan du limma ihop med kontaktlim.

Du behöver alltså inte bygga en hockeyrink för att ha nytta av akrylplast. På ett bord kan du lägga en skiva i akryl. Då får du en genomskinlig bordsskiva och skivan blir billigare än härdat glas. Du kan glasa in en balkong eller ett uterum med skivor i akrylplast. Akrylplast släpper in solljus utan att materialet missfärgas och gulnar.

Fönsterputs får alla att se bra ut

16 Sep 2022

Rena rutor med rutavdraget. Boka din fönsterputs samma dag du tänker det. Enkelt och smidigt. Fönsterputsare är snabba, pålitliga och trevliga.

Första solstrålarna i april. Ljuset sköljer över dig som en varm våg och du bara njuter tills du kastar en blick på dina fönster. Helt plötsligt blir solljuset obarmhärtigt. Ljuskäglorna faller på smuts och ränder. Du ångrar att du i ett svagt men upplyst ögonblick satte in panoramafönster i söderläget.

Du börjar fundera på fönsterputsning. Du vill se bra ut genom dina fönster så snabbt som möjligt. Som tur är finns räddningen runt hörnet. Fönsterputsarna är bara ett telefonsamtal, sms eller mejl bort. Tills de kommer behöver du egentligen bara blunda för eländet en stund. Eller kisa.

Fönsterputs ett rent nöje

Medan du inväntar fönsterputspatrullen funderar du på om du ändå inte borde göra det själv. Det ser så lätt ut när skickliga yrkesutövare blöter in och skrapar rent. Du tar fram duschskrapan och en svamp. Efter första försöket är ditt fönster mer likt ett impressionistiskt verk än en fläckfri glasruta. Lika bra att överlämna arbetet till proffsen som är på väg.

De har redan rengjort fler ytor än du någonsin kommer rengöra i hela ditt liv. Och ändå är merparten av de som utför fönsterputsning minst fem år yngre än dig. De finns inga fläckar i världen de inte lösgjort. Det är verkligen ett rent nöje att se bra ut här.

Bättre chanser med ett program som Rusta och matcha Stockholm

15 Sep 2022

Arbetslöshet är inte enkelt, det är även jobbigt att prata om. Dessutom kan man inte leva livet som man vill. Få hjälp i programmet rusta och matcha Stockholm.

Att vara arbetslös idag är inte enkelt, men trots det är det väldigt många som är det, och det kan vara väldigt svårt att hitta ett jobb. För trots att det finns många arbeten, så finns det också arbetsbrist inom en del yrken. Alla har inte heller samma förutsättningar och kan jobba med allting.

För många blir man fast i en ond cirkel. Man söker jobb, blir nekad, eller får inget svar. Med det åker självförtroendet i botten och man börjar förlora hoppet. Ångesten gnager över hur man ska få in pengarna månad för månad. För att inte tala om, när kan man börja leva sitt liv?

Få hjälp längs vägen med rusta och matcha i Stockholm

I Sverige kan vi som tur är få hjälp om vi är arbetslösa. Vi har arbetsförmedlingen, som både hjälper till lite ekonomiskt, men även med att hitta jobb. Ett av deras program är just rusta och matcha, där du får lära dig hur du ska söka jobb. Det är inte alltid så enkelt.

På rusta och matcha får du hjälp både med hur man skriver CV, och även med att matcha dig med jobb som kan passa. Du får en egen coach som hjälper dig och försöker hitta ett jobb som passar dig. För dig som är arbetslös är detta en väldigt bra möjlighet.

Inbrottslarm – här för att stoppa tjuvarna i Stockholm

11 Sep 2022

Vill du skydda din bostad i Stockholm mot inbrott? Vill du dessutom ha det senaste inom den teknologiska utvecklingen? Skaffa då ett modernt inbrottslarm.

Inbrott är en brottskategori som alltid funnits. Tittar du i olika svenska lagtexter genom århundradena kommer du att se att stöld och inbrott alltid har blivit reglerade. Det har aldrig varit fritt fram för någon att ta något som inte tillhör dem utan att också bli bestraffade för det.

Av den här anledningen har människor också alltid försökt hitta bra sätt att skydda sig. Innan den teknologiska utvecklingen tog fart fanns det inte så mycket som någon kunde göra mer än att regla och låsa så gott de kunde. Idag finns det däremot många smidiga lösningar för ett tryggare hem.

Inbrottslarm skyddar allt det du bryr dig om

Med ett inbrottslarm i Stockholm gör du det svårt för inbrottstjuven. Det kan ha en avskräckande effekt redan från början om det är uppmärkt att det finns ett larm. När larmet sedan går igång kommer det att stressa tjuven till att ta till flykten. Dessutom går larmet till en central som genast kan göra en åtgärd.

Ett inbrottslarm stoppar därmed inte tjuven eller hindrar någon från att försöka sig på ett inbrott. Däremot gör det att du inte behöver oroa dig för att något ska bli stulet eller att allvarliga skador kommer att uppstå. Det innebär att du på ett enkelt och smidigt sätt kan skydda ditt hem och det du bryr dig om mest.

Säkerhetsdörrar i Stockholm ger tryggt boende

29 Aug 2022

Att råka ut för inbrott i sin bostad, är en traumatisk upplevelse. Du kan mota oinbjudna besökare vid dörren och installera säkerhetsdörrar i Stockholm.

Säkerhetsdörrar klassificeras på olika sätt. En klass av dörrar står emot enkla angrepp, där en inbrottstjuv endast använder skruvmejsel och hammare. Mer avancerade tjuvar har med sig kofot eller bräckjärn, vilket kräver en säkerhetsdörr i en högre klass. Om ett inbrottsförsök sker med borr och såg behöver du en dörr i högsta säkerhetsklass.

En säkerhetsdörr skiljer sig gentemot vanliga dörrar inte bara genom att den skall vara svårare att forcera för en tjuv. En certifierad säkerhetsdörr skall förhindra brandspridning och skydda mot gas. En brandklassning kan innebära att dörren skall stå emot ett brandangrepp under trettio minuter innan elden tar sig in i bostaden. Under den tiden hinner du eller någon annan larma så att brandkåren hinner fram i tid för att bekämpa branden.

Att installera säkerhetsdörrar i Stockholm

En installation av en säkerhetsdörr är en kvalificerad arbetsuppgift. Om du är amatör eller hemmafixare, bör du undvika att göra det själv. Risken är att säkerhetsnivån avsevärt sjunker och att din trygghet med dörren bara blir falsk. Låt därför ett företag med experter installera säkerhetsdörrar i Stockholm.

Med en säkerhetsdörr får du andra fördelar än skydd mot inbrott. Din bostad blir mer värd. Din försäkringspremie kan bli lägre eftersom ditt försäkringsbolag minskar sin risk att betala skadeersättning. Bor du i en trappuppgång där det förekommer matos och andra odörer, kan säkerhetsdörren hindra att ovälkomna lukter tränger in i din bostad.

Målare har mycket jobb i Stockholm

21 Aug 2022

Målare anlitas ofta i storstäder, så som i Stockholm. Behöver du måla nybygget, måla om eller kitta fönster kan du få välbehövlig och professionell hjälp.

Storstadsbor tar i hög utsträckning hjälp när de ska måla om. Ofta har till exempel stockholmaren fullt upp och hinner inte med att själv måla om.

I storstäder är människor i allmänhet mer nitiska när det kommer till att följa trender. Det handlar inte enbart om byxors längd och vidd utan även om benvit eller råvit entrévägg. Många landar i att välja Stockholmsvit, men halvåret senare kan den kännas för mesig och någonting mer färgstarkt kan passa att välkomna våren med.

Målare finns för dig i Stockholm

När du tar hjälp av en målare blir det inga kladdiga fläckar på listerna. Glöm de flammiga partierna och njut istället av att det blev exakt rätt kulör, för att inte tala om hur strålande det var att välja matt färg. Vilka toner du än väljer kan en målare göra färgen och rummet rättvisa. Du kan bläddra i fler inredningstidningar och hitta den perfekta hyllan eller det ultimata skostället som tar din nymålade hall till en ny nivå.

En målare kan sitt jobb och utför det ofta både förnöjsamt och elegant. Det är kul med förändring, särskilt när det blir så bra som du tänkt dig. Sätt färg på tillvaron i Stockholm med hjälp av en målare eller varför inte ta hjälp när du behöver kitta om sommarstugans fönster? Är det någonting som är krångligt är det just det.

Rusta och matcha leder dig rätt

3 Jun 2022

Rusta och matcha är ett framgångsrikt projekt som hjälper dig hitta rätt karriär. En möjlighet att kombinera erfarenhet, utbildning och framtidsdrömmar.

Att skapa en ny karriär kan vara något totalt annorlunda än det du tidigare gjort i ditt liv. Det som är helt nytt för dig just här och nu. Något som för dig dit du ska. En plats där du hör hemma utan att du visste att du skulle just åt det hållet. Fältet av oändlighet breder ut sig framför dig. Är du redo?

Att rusta sig för framtiden är inte helt lätt om man inte vet vart den tar vägen. Det vet man ju faktiskt sällan. Men du kanske har ett mål. Att matcha det målet med möjligheter som ligger öppna är en del av det arbete som görs när du är inskriven på Arbetsförmedlingen.

Rusta och matcha för dig

Rusta och matcha leder dig steg för steg mot nya okända mål. Hjälper dig hitta en ny väg att gå när den gamla har lett till en återvändsgränd. Härifrån och framåt är mottot för dig. Inget tillbakablickande mer än att hitta de pärlor i livet som varit ledstjärnor och fört dig framåt.

Det finns säkert många ögonblick då du känt dig fulländad. Då livet varit perfekt om så än för en liten nanosekund. När du tar ett samtal med dig själv och listar ut vad du egentligen vill göra kan du hitta svar som tidigare varit dolda. Det blir starten för en ny karriär där du kommer trivas som fisken i vattnet. Läs mer om karriärkonsulter här: www.karriarkonsulten.se

Företag behöver hjälp med affärsjuridik

22 May 2022

Av olika anledningar så kan företag – oavsett storlek – komma att hamna i situationer där regler, lagar och andra förordningar kan vara svåra att bena ut; situationer där man helt enkelt riskerar för mycket om man gör fel och där man således för att minimera dessa risker använder sig av extern hjälp från en advokatbyrå. Först och främst här; affärsjuridik är ett stort område och det kan handla om tvister med någon kund, det kan handla om uppköp av något annat företag och det kan röra områden som arbets- och avtalsrätt och för en företagare så kan hjälpen från en affärsjurist och en nära kontakt med en sådan vara en riktig livlina.

Affärsjuridik och personer kunniga inom detta område har helt enkelt de verktyg som krävs för att hjälpa ett företag att undvika dåliga affärer, bryta mot lagar eller på något annat sätt agera på ett sätt som i det långa loppet inte gynnar företaget i fråga. Det är också av den anledningen som man kan se att det – nästan uteslutande – vid exempelvis ett uppköp där ett större företag köper upp ett annat att det finns yrkesmän inom affärsjuridik närvarande.

Den stora rollen i ett sådant fall handlar om att genomföra en grundlig undersökning kring all ekonomiska detaljer som rör det andra företaget, där affärsjuristen undersöker, uppskattar ett värde och där han väger för- respektive nackdelar med den stundande affären och där företaget i fråga därefter baserar sin beslut på det som denna affärsjurist kommit fram till.

Väl där – inom detta område av affärsjuridik så påbörjas sedan nästa del av affären och detta i form av en förhandling gällande priset; en roll som kräver väldigt mycket av den affärsjurist som anlitats och detta är något som rent praktiskt innebär att hen – men dramatiskt beskrivet – kommer att möta en värdig motståndare på andra sidan av bordet.

Förhandling viktigt vid affärsjuridik

Det andra företaget kommer nämligen också att ha anlitat en affärsjurist och de har naturligtvis gjort detta av exakt samma skäl; de vill göra en så bra affär som möjligt och på samma sätt som vi ovan beskrev så har deras affärsjurist gått igenom samma siffror, samma bokslut och försökt upptäcka nackdelar hos den andra parten. Nackdelar som han sedan kan vända till fördelar för det företag som han representerar.

I det stora hela handlar affärsjuridik vid en förhandling om just det; man vill förvandla detaljer till fördelar och så småningom göra en bättre affär för sin klient – och för sig själv naturligtvis.

Förhandlingar likt den vi nämnde är således väldigt vanliga och de kan – beroende på hur stort uppköp det handlar om samt hur grundlig undersökning som genomförts – innebära att parterna sitter i långbänk innan en lösning hittas. Båda parterna vill – av förklarliga skäl – göra den bästa affären sett ur sitt eget perspektiv och rent krasst kan man här säga att den avgörande faktorn i många fall handlar om vilket företag som har den skickligaste affärsjuristen anlitad.

Säkerhetsoptimering för företag

12 May 2022

Vill du ha en riktigt bra säkerhetsoptimering? En tjänst som är flexibel? Något för dig som har många anställda? Lär dig lite mer om säkerhetsoptimering här.

Senecta är ett företag som sysslar med säkerhetsoptimering. Det är dock inte det enda företaget. Det finns många bra aktörer på marknaden. Du själv avgör vem du vill anlita. Har du ett företag med många anställda kan det vara skönt med en flexibel säkerhetsoptimering. De anställda kanske har flextider och behöver kunna komma och gå lite som det passar när det gäller deras arbetsuppgifter. Det kan vara många människor i rörelse samtidigt. De kanske dessutom finns fördelade på olika avdelningar och behöver röra sig mellan dem. Anledningarna kan vara olika men behovet är detsamma – en säker lösning för att det ska vara tryggt på jobbet.

Passersystem kan ingå i säkerhetsoptimering

Ett vanligt område inom säkerhet är passersystem. Inbrottslarm är ett annat. Inget företag är det andra likt och det gäller även kraven på säkerhet. När du kartlagt dina behov kan du få hjälp att säkerställa att dessa tillgodoses. Är du osäker på vad du behöver kan du även få hjälp med kartläggningen. Det finns människor som inte gör annat än detta. Har det som sitt yrke. Varje dag går ut på att optimera säkerheten på ett eller flera företag. Att lyssna på en expert är aldrig fel, men sedan tar du så klart dina egna beslut. Säkerhetsoptimering är en klar indikation på att du vill skydda ditt företag och dina anställda från brott och olyckor.

Företagshälsovård i Uppsala?

7 May 2022

Är du chef i Uppsala och känner att nu är det dags att verkligen satsa på de anställdas hälsa och välbefinnande? Anlita då en firma med företagshälsovård!

Uppsala är en härlig stad att arbeta i. Åtminstone om alla på jobbet mår bra. Att de anställda på en arbetsplats är välmående är A och O. Om de inte mår bra kommer inte heller företaget att må bra. Sjuka arbetstagare bidrar till en sjuk arbetsplats. Oavsett om det gäller fysisk, psykisk eller social hälsa.

Att se till att de anställda mår bra är ofta ett krävande jobb. Framförallt om det handlar om en stor arbetsplats med många anställda. Då är det svårt att hinna med. Det blir ett heltidsjobb, minst. För att själva slippa lägga denna dyrbara tid, kan man istället anlita en firma för företagshälsovård.

Företagshälsovård för friskhetens skull

Vad kan då företagshälsovård bidra med till en arbetsplats? Utbudet som de olika aktörerna på området erbjuder, kan såklart variera en del. Men det vanliga är att de tillhandahåller läkare sjuksköterskor och psykologer. Kosten är också viktigt ur hälsosynpunkt, så en del erbjuder även kostrådgivare. Även tillgång till massör och kiropraktor eller naprapat är vanligt.

Genom att de anställda kan gå på regelbundna hälsokontroller hos företagshälsovården, så arbetar ni förebyggande. Förebyggande mot ohälsa. Och att arbeta på detta preventiva sätt brukar alltid vara det bästa. Att det dessutom finns friskvårdande aktiviteter, som till exempel massage, är toppen ur hälsosynpunkt. Arbetstagarna kommer då stanna länge på sin arbetsplats i Uppsala. Se till att skaffa företagshälsovård här: www.företagshälsovårduppsala.se

En laddstation för företag ger god service till de anställda

29 Apr 2022

Allt fler tjänste- och privatbilar drivs idag med elektricitet. En laddstation för företag ger de anställda möjlighet att ladda bilen på ett säkert sätt.

Utvecklingen går fort framåt inom alla områden och det gäller även för bilar. Det är många personer som idag innehar en elbil som de använder privat eller i tjänsten. Efterfrågan på laddstationer ökar hela tiden då bilen behöver laddas på olika platser. Både anställda och kunder behöver ladda elbilen på kontor och byggarbetsplatser samt inom andra verksamheter.

Visst vill du kunna ge dina anställda möjligeten att ladda bilen samtidigt som de jobbar? Ditt företag kommer då bli mer attraktivt och miljövänligt. Med en laddstation ger du personalen som arbetar på ditt företag möjligheten till ett mer kostnadseffektivt val av fordon. Du främjar dessutom utvecklingen av ekologiska och miljövänliga transportmedel.

Du investerar smart med en laddstation för företag

Det är mycket smart att investera i laddstationer för företag då kostnaden för installation och elförbrukning vägs upp av nöjda och glada kunder och anställda. Ditt företag blir mycket attraktivt som samarbetspartner och arbetsgivare. Elnätets tillgängliga kapacitet utnyttjas maximalt då strömmen fördelas jämnt mellan laddstationerna.

En laddstation för företag tål tuffa väderförhållanden och står emot regn, snö och kyla. Något annat som är mycket bra är att de även är stöldsäkra. Om en station av någon anledning skulle behöva att ersättas eller repareras kan det ordnas av firman som installerat den. Servicen utförs av kunniga och erfarna installatörer med ett kvalitativt slutresultat.

Rusta och matcha ett bra koncept

21 Apr 2022

För den som är arbetslös och tycker att det är svårt att söka jobb finns det hjälp. Att använda sig av Rusta och matcha ger nya kunskaper i ansökningsprocesser.

Kristina hade arbetat på samma företag i över tio år. Nu hade hon blivit arbetslös. En situation som kändes ovan. Hur skulle hon kunna sälja sig själv på ett bra sätt som gjorde att någon vill anställa henne? Visst hade hon erfarenhet av lönehantering och andra kontorssysslor, men räckte det?

Kristina gjorde som alla andra och anmälde sig hos Arbetsförmedlingen som arbetssökande. Gick igenom platsannonserna och kände sig missmodig. Trots sina kunskaper kände hon sig orolig för hur hon skulle klara av att bli bedömd av rekryterare. Hävda sin potential och visa sig självsäker och våga visa sina starka sidor.

Rusta och matcha blev stödet som gjorde skillnad

En ny vän hon mött på en av Arbetsförmedlingens kurser rekommenderade Rusta och matcha. Man skulle kunna säga att de som jobbar där fungerar som karriärcoacher. De hjälper och stöttar den arbetssökande genom att ge yrkesvägledning och lära ut intervjuteknik. Man får även lära sig att skriva ansökningshandlingar som är personliga.

Kristina nappade på idén, vilket skulle visa sig vara ett bra drag. Genom att träna på att skriva ansökningar och lära sig intervjuteknik blev hon taggad att våga prova. Efter bara några veckor fick hon sin första anställningsintervju. Glatt konstaterade hon att hon faktiskt klarade det. Det blev inte en träff första gången, men nu var hon säker på att det inte skulle dröja länge. Läs mer om rusta och matcha på den här hemsidan: rustaochmatcha.biz

← Äldre inlägg