Marknadsför ditt företag och ta nästa steg

Det finns en lite sorglig sanning gällande företagande och denna gäller oavsett bransch och område. En sanning som lyder: syns du inte så finns du inte. Det sorgliga ligger naturligtvis i att det inte spelar någon roll i om du är bäst på det du gör, om du erbjuder dina produkter till bäst priser eller om du verkligen kan göra skillnad för dina kunder – vet ingen om att du finns så kommer heller ingen att anlita dig.

En bister verklighet som du dock kan påverka. Du kan inte sitta där och hoppas på att kunderna en dag kommer till din butik (eller vad du nu än håller på med) på samma sätt som en utsvulten person gapar och hoppas på att flygande, helstekta sparvar ska flyga in i munnen. Nej, du måste själv hämta dina kunder och det gör du bäst genom att lägga ner lite tid och pengar på marknadsföring.

Marknadsföring är en absolut nödvändighet för företag och det som är spännande i detta är att störst budget inte nödvändigtvis vinner idag. Nej, idag kan man komma ganska långt med relativt små medel och det behövs inte längre de där gigantiska kampanjerna och högljudda trumslagen – Tv-reklam! Annonsering! Radio-jinglar! - för att nå kunderna. Detta av den anledningen att kunderna inte längre är där i samma utsträckning som de en gång var. Vi tänkte ge några snabba tips kring marknadsföring med en mindre budget och vi sammanställer dessa i punkter:

Tips för din marknadsföring

 

  • Då vi nämnde att kunderna inte längre är där i samband med annonsering och reklam i tidningar och på tv så menade vi att de istället använder internet. Och – att de själva söker efter vad de vill ha. En kund idag vill inte blir skriven på näsan utan vill på egen hand hitta relevant information och ta ställning till företag och deras erbjudanden i lugn och ro. Söker du en cykel i Sundbyberg så är det troligt att du skriver just de orden i Googles sökmotor och därefter går igenom träfflistan, eller hur? Kontaktar du som företag en Seo byrå så kommer de att se till att dina sökord (exempelvis cykel och Sundbyberg) kommer högst upp. Kostnaden är låg sett till vad du får!
  • Var utanför boxen. Besök exempelvis ett tryckeri och se till att din logga hamnar på allt från golfbollar till träningsoveraller och t-shirts. Sätt bildekor på dina bilar och köp in visitkort. Använd din fantasi och se till att ditt företag syns.