Hyra tomt som företag i Stockholm

För ett företag i Stockholm kan det vara smart att hyra en tomt istället för att köpa. Men det finns en hel del att tänka på innan ett beslut fattas.

Att hyra något istället för att köpa kan ha många fördelar och nackdelar. Ibland väljer du att hyra exempelvis ett hotellrum istället för att köpa en egen bostad, när du enbart ska spendera någon eller några nätter där. Eller så kan du hyra en bil istället för att köpa en, för att du också enbart ska använda bilen under en begränsad tid.

Men det finns även tillfällen då du väljer att hyra istället för att köpa, för att det inte finns något att köpa på marknaden. Så kan det exempelvis vara för de företag som väljer att hyra en tomt istället för att köpa. Tomterna som går att hyra kan vara de enda som finns, eller de enda som finns precis där du vill ha dem.

Avtal för att hyra tomt

Idag är det vanligt att ett företag väljer att hyra tomt i Stockholm. Men det är inte alltid för att det inte finns tomter att köpa, utan för att det är bekvämt och enkelt att hyra. Är du på jakt efter en tomt att hyra för ditt företag, så är det bra att veta att du kommer skriva ett avtal med markägaren.

I det avtalet står vanliga hyresdetaljer. Men även sådant som vad du får nyttja marken till och vad markägaren kommer stå för inom exempelvis vatten, avlopp och el.

16 Jul 2023