Vilka trycksaker behöver ditt företag?

Alla företag behöver trycksaker – i mer eller mindre utsträckning. Det kan handla om marknadsföringsmaterial, skyltningsmaterial eller mest för information. Men lika gärna förpackningar och annonsmaterial. Använd styrkan och få nya kunder genom rätt material på rätt plats.

Informationsfoldrar

Om företaget säljer något som kräver eftertanke hos kunden är det fördelaktigt att erbjuda informationsmaterial redan i butiken. Det kan exempelvis vara trädgårdsbutiken som har trycksaker med information kring marksten, trädgårdsdesign och trädplantering. Många tänker och planerar relativt länge innan man kör igång med dessa projekt. Det är ett stort projekt som även genomförs sällan.

Att hänvisa kunden till att ”gå in på hemsidan för mer information” är inte hållbart. Då är det betydligt viktigare att kunna ge informativa (och inte för säljande) trycksaker i personen händer innan de lämnar butiken.

Material till mässan

Ska du ställa ut på en mässa bör du tänka över hur du ska företaget ska presenteras. Behövs back-drops eller en klassisk roll-up? Oavsett krävs det att montern är lika proffsig som företaget är. Detta med allt från färger och former. Detta ska även återspeglas i de trycksaker som ska ligga tillgängliga för besökarna. Det kan vara informationsmaterial, tävlingar eller enkäter. Men se till att inte bara lägga fram blanka papper och pennor utan tryck. Logan och företagsnamnet bör finnas där. Passa på att förmedla budskapet med olika slags trycksaker (som inte enbart är i papper).

Give Aways – Presentartiklar

Det är lätt att förknippa trycksaker med broschyrer, prislistor, visitkort och annat i papper. Men glöm inte så kallade give aways eller profilreklam. Produkter som har så lågt värde att de kan ges bort men samtidigt är uppskattade av mottagaren. Enklaste och billigaste produkterna är godis med tryck men här finns även T-shirts, kepsar, muggar, musmattor… Listan kan göras lång. Välj gärna något som mottagaren kan använda flera gånger. Ett godispapper åker av, slängs bort och glöms bort. Men det gör inte en penna, ett USB-minne eller en tröja lika fort.

Profilkläder

Profilkläder är kläder med företagets tryck på. Därmed gör de anställda reklam för företaget så fort de är kontakt med kund, leverantör eller bara befinner sig där andra människor är. En del företag har hård policy på att ingen får jobba i andra kläder än just deras profilkläder. Därmed är man säker på att alla har samma stil vilket även det kan vara viktigt. I vissa fall handlar det om att kläderna även är skyddskläder men många gånger är det enbart vanliga profilkläder som används. 

31 May 2019