Vikten av att ha en ekonomisk plan för bostadsrättsföreningen

Allt blir så mycket lättare ifall man har en plan. Punkter för vart man vill komma och vad som komma skall. Därför är det klokt att ni har en ekonomisk plan för er bostadsrättsförening.

Är du en av flera som är ansvarig för att hålla ordning på er bostadsrättsförenings ekonomi? En ekonomisk plan för bostadsrättsförening är något som alla bostadsrättsföreningar bör ha, men som många ändå slarvar med. Visst finns det alltid en bokföring, men att ordentligt se över vad som kommer och vad som kan komma, ja, det kan ofta missas. Men när ni står där och något har hänt, eller om ni behöver göra en renovering av något slag, då kan ni ångra er bittert ifall ni missat i planeringen.

Ekonomisk plan för ökad trygghet

När ni gör en ekonomisk plan för er BRF så är det viktigt att ni lägger upp den på många år, och inte bara ett år. Det kan till och med vara så att planen ska vara på så pass lång tid som femtio år. För i planen ska ni inte bara ha med sådant som önskade åtgärder från medlemmar, eller sådant som ska ske kanske varje år eller vartannat. Det är viktigt att ni har pengar samlade när ni står där inför ett stambyte, balkongbyte eller annat som sker med många års mellanrum. Men som dessutom kommer vara så pass dyrt att ni behöver väldigt många år på er för att samla ihop pengar till det.

13 Jan 2022