Värmeinjustering för en bekväm arbetsplats

Värmesystemet kan vara i obalans, detta märker man genom att man fryser eller svettas mycket på arbetsplatsen eller i hemmet. För att veta om det är värmen kan man göra en värmeinjustering.

Hur är värmen i ditt hem eller på arbetsplatsen? Är den som den ska vara, håller sig jämn? I en lokal har man i regel mellan 20-23 grader. Har man problem med värmen på jobbet är detta något man bör se över. För att kunna göra ett bra jobb behöver man tillgång till bra luft och en jämn värme där man inte behöver lägga sin energi på att hålla värmen.

Med hjälp av en VVS-montör kan man göra en värmeinjustering för att då se om det är någon obalans i värmesystemet. De gör då en injustering och förändrar värmen i lokalen. Detta görs enskilt i varenda rum och tar lång tid att göra, även beroende på vilken årstid det är.

Kollar igenom hela systemet

Att värmen inte kommer som den ska behöver inte endast handla om att man behöver göra en värmeinjustering. Det kan vara att det kommit luft i elementet eller att det är obalans i hydrauliken. För att utesluta detta kan man ta ut en VVS-montör som kan göra en felsökning.

När man gör en värmeinjustering så görs det med hjälp av en dator en mätning i alla rum. Det räknas ut en energiberäkning för att få rätt flöde i radiatorerna i rummen. Den som gör injusteringen kan även hjälpa till med att både montera och demontera termostater. Mer info om värmeinjustering hittar du här: värmeinjusteringgöteborg.se

8 Jan 2021