Varför inte ställa till med fest när det är som mörkast?

Har man ett företag som man leder kan man behöva uppmuntra personalen som man basar över. Man kan göra på lite olika vis när man vill satsa på en fest för sin personal. Antingen kan man gå ut på en restaurang och på så sätt slippa ta hand om själva mattillagningen och ta fram dryckerna. Alla beställer helt enkelt det som man själv vill äta och dricka och sedan betalar företag hela notan efteråt. Det brukar inte vara det bästa sättet att arrangera fester på då det inte gör att man håller ihop som företag, då är man endast en del av restuarangens gäster, några av alla dem som sitter på restuarangen. Sedan blir det lätt så att alla blir splittrade efteråt. Vill man hålla ihop företaget så att de som är en del av personalen mer pratar med varandra och håller ihop och lär känna varandra bättre, då är det andra alternativ som är bättre. Då kan det vara bättre att stanna kvar på företaget och i stället beställa hem caterin till exempel.

En buffé gör att alla rör på sig mer

En catering kan du egentligen beställa för hur många som helst. Man kan både beställa middag med tre, eller fyra olika rätter. Då är det meningen att personalen ska sitta ner vid stärkta linnedukar och sitta stilla medan de olika rätterna severas vid bordet. Det kan lätt bli lite stelt om man bara sitter stilla vid ett biord och äter. Sådant brukar passa bättre vids bröllopsmiddagar och liknande. Vill man i stället att personalen ska lära känna varandra bättre kan en buffé vara en bättre idé då alla blir tvungna att resa sig upp och gå och hämta maten som då står framdukad på bord.

En buffé gör att alla hittar något som de gillar

En buffé gör att alla rör på sig mer och pratar därför mer med varandra. På mågna sätt är en buffé bättre än en tre- eller en fyrarättersmiddag vid ett bord. All kan hitta själva det som de vill ha. Ska alla äta samma mat, blir det ofta problem då den ena är vegeteraian, den andra är vegan, den tredje är känslig för laktos medan den femte är allergisk mot gluten. Den ena gillar inte grönskaer den andra inte fisk och så kan det fortsätta i det oändliga. Har man i stälelt en buffé då kan alla hitta någonting som de gillar och behöver inte fråga om något alternativ då allt redan står framdukat på buffén. Här kan du läsa mer om hur du kan beställa en catering i Uppsala.

8 Nov 2018