Välj rätt redovisningsbyrå i Malmö

Driver man ett eget företag – oavsett storlek – så är extern hjälp att rekommendera då det kommer till allt pappersarbete som kommer på köpet. För en lekman så kan det nämligen vara svårt att komma underfund med hur man sköter exempelvis bokföring, deklaration, skatter och moms, redovisning, lönehantering och bokslut. Det finns guider att luta sig mot – både digitala och i bokform – men även med dessa så finns vissa luckor och frågetecken som kan vara svåra att bena ut och begripa.

 

Genom att istället använda sig av extern hjälp i form av en redovisningsbyrå så kan man som företagare vara trygg med att allting sköts korrekt och att man därmed också kan avsätta den tid som krävs för att utveckla sig egen firma och nå den fulla potential som den har.

 

Det som vi ska tala om här är hur man ska tänka då man står inför att välja en redovisningsbyrå då det finns några parametrar att ta hänsyn till. Fördelen som man har här är att driva sitt företag i en större stad som exempelvis Malmö och av den anledningen så säger vi att det är du som just startat ett företag i Malmö och att det är du som ska välja en redovisningsbyrå för att sköta ditt pappersarbete och din ekonomi. Ditt företag har fyra stycken anställda och är verksamma inom området rörmokeri. Detta tycker vi att du ska tänka på innan du väljer din redovisningsbyrå i Malmö:

 

  • Priset. I och med att det finns ett sådant stort urval av olika redovisningsbyråer så finns det också en varierande prisbild. Som liten firma tycker vi att du ska försöka hålla i din plånbok; även de lite mindre företagen inom redovisning har kompetensen och utbildningen som krävs. Något som leder oss på nästa punkt.
  • Storlek. Här kan du med fördel välja en redovisningsbyrå som matchar din egen storlek. Det vill säga; du behöver inte välja den största som finns utan kan tryggt välja en mindre som du får bättre kontakt med.
  • Service och personlig kontakt. Just denna fråga tycker vi är viktig. Det kommer att uppstå problem och ditt företag kommer att uppleva både höga höjder och djupa dalar; här tycker vi att den redovisningsbyrå du väljer ska vara väl medveten om vem du är-, vad ni sysslar med och hur ni arbetar. Du och ditt företag ska inte vara en firma i mängden och ett par papper i högen. Du ska kunna besöka din redovisningsbyrå för konsultation när du behöver det och kunna få råd och svar oavsett vad det handlar om.
  • Samarbete. Som vi sa ovan, du och ditt företag kommer att uppleva lite av en berg-och-dalbana under er karriär. Se till att din redovisningsbyrå i Malmö följer med under resan och att ert samarbete sträcker sig över en längre tid. Bygg upp ett förtroende och en trygghet!
22 Oct 2017