Vad man kan förvara i en lagerhall?

Lagerhallar är bra av många anledningar. De är öppen planlösning som gör att de går att anpassa inredningen efter ert ändamål. Vill man använda lagerhallen för förvaring av små produkter kan man enkelt bygga upp höga och långa produkthyllor liknande IKEAs Tag-Själv-Lager. Det går att förvara allt från bilar, båtar, maskiner möbler, råvaror, ömtålig utrustning och allt annat som behöver förvaras av ditt företag. Ett båtföretag kan välja att ha utställningsbåtar i en stor lagerhall för att kunna visa upp sina båtar för potentiella köpare.

De flesta företag som erbjuder lagerhallar har dessutom anpassade storlekar på sina hallar, de byggs i önskad höjd, längd och bredd för att passa just ert ändamål av lagerhallen.

Varför behöver ni en lagerhall?

När ert lager börjar bli fullt eller det är dags att beställa in större mängd av vissa produkter eller helt enkelt större produkter så behöver ni plats för förvaring av dessa. En lagerhall är ett bra alternativ då det går snabbt att bygga upp och lagerhallar är anpassade för att klara av hårt väder, så era produkter är alltid i tryggt förvar. En lagerhall är vanligtvis utrustad med både in- och utlastningsdörrar anpassade för de förvarande produkternas storlek så det ska gå enkelt att få in och ut era varor.

En mindre lagerhall fungerar även vid större evenemang som exempelvis cateringkök, bara er fantasi sätter gränserna för vad en lagerhall kan användas för när ni själva kan vara med och påverka storleken. I en lagerhall vid cateringkök får det plats både stora kylar, frysar och allt som behövs för att tillreda och laga maten. I lagerhallarna finns även möjlighet till bra ventilering så det går bra att laga mat inuti dessa.
De flesta leverantörer av lagerhallar kan dessutom hjälpa till att leverera anpassad utrustning, alternativt hänvisa dig till någon som kan hjälpa till att få utrustningen som passar för ditt ändamål.

En del lagerhallar används dessutom som träningshallar för lagsporter under vintern. Exempelvis fotbollslag, innebandylag och andra idrottslag kan utan problem ha träningar när inomhushallarna börjar bli fullbokade under vinterhalvåret.

Lagerhallar kan dessutom användas av alla sorters verkstäder då de både klarar av dåliga väderförhållanden, ger bra och anpassade ytor för arbete och bra förvaringsmöjligheter av verktyg och annat som behövs för att bedriva sin verksamhet. Utanför Stockholm finns det ett företag som håller på med däckskifte på bilar som huserar i en liten lagerhall, detta är perfekt då det inte tar så stor yta och de enkelt kan byta placering vid behov.

Beroende på ert behov och budget så finns lagerhallar i olika utföranden, stommen är oftast gjort i stål men utsidan kan variera. Det går att välja plastigt material likväl som plåtväggar och tak. Det går även att välja olika portar, entréerlösningar och liknande för att er lagerhall ska passa ert ändamål.

Här kan du läsa mer om lagerhallar.

15 Mar 2017