Utveckla ditt ledarskap med rätt utbildning

Har du ansvar för andra människor på arbetet och vill utveckla ditt ledarskap? Se hit och undersök vad en utbildning i ledarskapsutveckling kan göra för dig, ditt arbete och din framtid.

En del människor tycks vara födda att leda. De verkar inte ha några som helst svårigheter med att ställa sig först i ledet, ta tag i stafettpinnen och leda en osäker grupp till trygghet, gemenskap och målmedvetenhet. Exempel på sådana personer är bland andra landslagskaptenen i fotboll Andreas Granqvist, som blev “landsfadern” med hela svenska folket efter VM 2018 då han ledde sitt Sverige till en kvartsfinal. En annan ledare var den framlidne statsministern Olof Palme, som med ett politiskt ledarskap ledde Sverige i osäkra tider under Kalla kriget och en osäker omvärld. Men alla är inte ledare av naturen, utan behöver utbildas och tränas i just ledarskap.

Ledarskap kommer sällan automatiskt

Det finns många situationer som kräver en ledare och att någon med ledaregenskaper tar tag i saken för att få någonting att gå i mål. Om du och dina kollegor står inför ett projekt med en hård deadline fungerar det inte att man jobbar utan kommunikation, gemensamma mål eller att konflikter och ovilja till samarbete stör i arbetet.

I sådana situationer krävs det ofta att en person som folk respekterar och lyssnar på kan inspirera, motivera och hålla samman gruppen. Det är ledarens uppgift att se till att gruppen strävar mot samma sak, jobbar som ett lag och kan se sin del som en del av en helhet. Men sådant kommer inte automatiskt.

Variera ditt ledarskap

Att bli en ledare är någonting man behöver träna på. Det krävs kompetens och någonting som man behöver utbilda sig i hur man ska praktisera. Ännu mer komplicerat blir det av att det finns många olika ledarskap vars funktionalitet varierar beroende på vilken grupp man arbetar med och på vilken arbetsplats. Ibland kan man behöva växla mellan olika ledarstilar och göra avvägningar kring när och hur man ska praktisera ett särskilt ledarskap.

Kanske är du redan en person som gillar att ta plats och leda dina medmänniskor? I så fall kan du få hjälp med att utveckla just de egenskaperna så att du blir ännu bättre på det du gör. Underskatta inte heller värdet av att smycka ditt CV med att du har gått utbildningar inom ledarskapsutveckling. Alla uppskattar en ledare med moderna och flexibla ledaregenskaper! Vi tipsar att läsa mer om utbildningar inom ledarskap på denna sida: https://www.stqm.com/

1 Jul 2020