Utveckla ditt företag med rätt kompetens

Rätt personer på rätt befattningar är nyckeln till framgång. När företaget ska ta nästa steg är det viktigt att ha med rätt personer i båten. Med fel kompetenser så hämmar ni framgången. Nyckeln till framgång är att ha rätt kompetens på rätt plats. Men hur lyckas man?

Hitta rätt personal

Att kunna hitta rätt personal är en konst i sig. Hur vet man vem som faktiskt passar in på företaget? Den som du fick en bra känsla för kanske inte alls har samma strävan framåt som du. Många företag idag har börjat ta hjälp av rekryteringsfirmor och headhuntingföretag.

Vad är skillnaden på rekryteringsföretag och headhuntingfirmor?

Rekryteringsföretag tar emot alla jobbansökningar åt er, sållar bland ansökningarna och betar ner det till en liten grupp sökande. Den lilla gruppen presenteras för uppdragsgivaren och därefter får ni som företag själva välja den bäst lämpade från den lilla gruppen av sökande som är kvar.

Headhuntingföretag letar upp attraktiv personal åt dig, utan att personen i fråga har skickat in en ansökan till tjänsten. De säljer in tjänsten som ska tillsättas och om den som blir headhuntad är intresserad så bokas det in en intervju.

Fördelar med ta hjälp av headhuntingföretag

Först och främst så måste headhuntingföretaget veta vad ni letar efter för typ av person och vilka kompetenser som eftersöks. De kan även gissa sig fram, men ni som företag får fram mer passande kandidater ju mer specifikt ni beskriver den ni söker till tjänsten.

Ni själva behöver inte lägga ut någon jobbannons och slipper därmed hundratals kvantitativa ansökningar. Ett headhuntingföretag tar kontakt med ett antal kvalitativa kandidater och presenterar dessa för er. Ni sparar både på värdefull tid som går åt till att läsa ansökningar och flertalet anställningsintervjuer. Med hjälp av headhunting kan ni istället ta några få kvalitativa möten och på så sätt veta att mötena inte är bortslösad tid. De som sitter med headhunting är specialister på sitt yrke och kan förstå ert behov av kompetens. När ni får in rätt personal kan ni fortsätta utveckla ert företag framåt och nå nya mål. Var inte snåla och ta in första bästa kandidat. Det kan bromsa er utveckling framåt.

Vanligare i större städer

Headhunting och rekryteringsföretag blir vanligare och vanligare i större städer. De flesta företag har pengar och kompetens, men inte tid. Bristen på tid gör att fler företagare väljer att använda sig av headhunting i Stockholm.

Om du vill veta mer om just headhunting i stockholm så kan du läsa här: www.headhuntingstockholm.nu

22 Jun 2017