Uppdatera er telefonväxel

Det finns många olika sätt att nå högre lönsamhet för ett företag. Ett av de främsta innebär att man ser över vilka rutiner man har och att man då och då dels försöker anpassa dessa mot både de anställda- och mot kundernas behov. Ser man till en typisk sådan rutin som måga idag skulle behöva se över så handlar det om vilken typ av telefonväxel man har. Idag finns det nämligen ett avsevärt mycket högre behov att vara anträffbar hela tiden – oavsett vart i världen man befinner sig. Sverige är en del av den rådande globaliseringen och företag idag gör inte bara affärer inom Sverige; man har inte enbart svenska kunder och man har heller inte anställda som enbart sitter stilla på en och samma plats.

Vart vill vi komma? Jo, att man måste vara mer flexibel idag och att detta även gäller företag. En modern telefonväxel ger den flexibiliteten och den valfriheten att kunna sköta sitt jobb överallt och när som helst; de anställda blir inte skrivbordsbunda på samma sätt och kan istället möta kunderna på en helt annan nivå. Hur fungerar då en modernare telefonväxel? Man kan exempelvis koppla alla samtal till sin mobiltelefon, dator eller padda, man kan vidarekoppla sina inkommande samtal till en kollega som på ett bättre sätt kan möta spörsmålen, man kan därtill även sammankoppla alla anställda och genom detta hålla ett viktigt möte där alla hör – och kan delta i samtalet. Detta som ett lite axplock på de förtjänster som kommer med att uppdaterad telefonväxel.

Billigare omkostnader med ny telefonväxel

Det viktiga är dock att priset för ett samtal är detsamma oavsett vart i världen samtalet rings. Förr så kostade ett mobilsamtal multum; skulle du sköta en viktig del av ditt jobb under exempelvis en semester i Thailand – ja, då fick också din chef vara beredd på en extremt hög nota för detta. En modern telefonväxel gör att samtalen rings enligt svensk taxa och det spelar således ingen roll varifrån du ringer. Rent konkret så kan du således idag sköta ett jobb från en strand i Phuket likväl som på din fasta kontorsplats i Örnsköldsvik (förutsatt att din chef tillåter det vill säga).

Vår poäng: tiderna har förändrats, världen har blivit mindre och tack vare modernare verktyg som exempelvis en uppdaterad telefonväxel så kan du ge ditt företag chansen till en ökad vinst genom att på ett bättre sätt möta de behov som finns idag.

Håller man som företag kvar för länge vid gamla rutiner och vägrar att anamma ny teknologi – ja, finns en uppenbar chans att man plötsligt ser att både skickliga anställda försvinner och att även kunder – både befintliga och framtida sådana – försvinner och söker andra företag inom samma sfär. Se inte den nya tekniken som en fiende – se den som något som verkligen kommer att göra livet lite lättare för ert företag.

28 Jan 2017