Transportera gods och dig själv!

En transportbil inte bara underlättar för ett mindre företags verksamhet. I många fall är den helt oumbärlig. Den är också en rejäl kostnad, speciellt i nyskick. På det finns det lösningar!

Att kunna vara rörlig och snabbt vara på plats är nödvändigt för många mindre företag. För den som arbetar som hantverkare är detta mycket tydligt. Kunder har många önskemål och det är viktigt att du kan befinna dig hos dem så snabbt som möjligt. Som företagare kan man bara hålla med - det är tiden hos kunden som ger intäkter, inte restid. För väldigt många är det inte heller bara den egna personen som behöver transporteras. Vi talar om både förbrukningsmaterial och verktyg. Vissa av oss behöver transportera gasflaskor, elektriska redskap, trä, glas och allt mellan himmel och jord. Har man de behoven fungerar det inte med något annat än en transportbil.

Kostnader och funktioner

En transportbil behöver vara stor nog för att rymma några personer och det material dessa personer behöver för att kunna arbeta. Visst, ibland kommer man att transportera mindre och det kommer säkert att inträffa att du ska ha med dig något som är för stort för en ordinär transportbil. Det får lösas för stunden. Vitsen med din bil är att den helst inte ska vara jättelik. Det fungerar bäst med tillgänglighet och bränsleåtgång om man inte behöver köra någon slags road monster varje dag! Troligen vill man inte lägga ut en förmögenhet på bränsle och ha besväret att jämka in en enorm bil hos den ena eller andra kunden. Ur ekonomisk synvinkel är det inte den smartaste idén att köpa en fabriksny bil. Detta gäller alltid, inte bara när det är en transportbil som ska inhandlas. Alla bilar förlorar snabbt värde och en lindrigt begagnad bil är alltid att föredra. Kostnaden blir betydligt lägre och förhoppningsvis har eventuella problem hunnit fixa till sig.

Hitta rätt i bildjungeln

Bilhandlare som säljer begagnade bilar har inte alltid ett enormt utbud på just transportbilar. Oftast finns det som mest några stycken. Detta är inget fel, utan det bara är så att man har den inriktningen. Sedan finns det bilhandlare som specialiserat sig på just den typen av bilar, och det är här man kan hitta det man söker. Det är inte roligt att köpa en transportbil enbart för att den är den enda som din ordinarie handlare råkar ha inne! En genomgången transportbil i gott skick är guld värd för ditt arbetsliv.

27 Feb 2020