Teckna abonnemang för kontorsstädning

Vikten av en ren och hälsosam arbetsmiljö för dina anställda kan inte nog understrykas. Som chef är du ansvarig för att de som jobbar för dig har goda arbetsförhållanden, och det gäller både hur många arbetsuppgifter de har som hur deras arbetsmiljö ser ut i fråga om luftkvalitet, ergonomi, samt förstås hur välstädat det är på arbetsplatsen.

För att tillse att arbetsmiljön på kontoret håller en god standard tar de flesta företag i Stockholm hjälp med städningen. Kontorsstädning flera gånger i veckan är vanligt och det gör också att de flesta stockholmare jobbar på rena kontor, utan risk att drabbas av allergier eller andra sjukdomar.

Många tar hjälp med städning i Stockholm

Det är inte bara kontorsstädning vi Stockholmare tar hjälp med. De senaste åren har det blivit allt vanligare att familjer tar hjälp med regelbunden hemstädning. Det har blivit svårare att hinna med allt som ska hinnas med i vardagen, och tyvärr tvingas många prioritera bort hemstädningen. Genom att anlita en städfirma får man hjälp med att hålla fint hemma.

Andra typer av populära städtjänster i Stockholm är till exempel flyttstädning och storstädning till våren och till jul.

Lägg inte städningen på dina anställda

Att göra som vissa chefer, och tvinga de anställda att städa kontoret, är visserligen tillåtet, men anses egentligen inte okej. Dina anställda är på jobbet för att göra det du anställde de för, och antagligen ingick städning inte i arbetsbeskrivningen. Att låta de anställda städa själva leder till att det blir dåligt städat, samt att de som jobbar för dig tappar respekten för dig som chef och säker sig till någon annan arbetsplats. Att du som chef vill försöka spara pengar är inte en anledning att låta dina anställda slita extra med att skura toaletter och putsa fönster.

Gör kontoret attraktivt

Ett välstädat kontor gör ditt företag attraktivt. Arbetssökande som kommer på intervju känner att de tär en plats där man tar hand om sina anställda, och kunder som kommer på besök får ett professionellt och trivsamt bemötande, och en bra början på kontakten. För dina anställda blir det en stolthet att kunna bjuda in till ett välstädat kontor, och ur hälsosynpunkt är det naturligtvis utmärkt, vilket leder till minskad sjukfrånvaro.

Hitta städning i Stockholm

Som chef har du alltså allt att vinna på att ta hjälp med städningen av kontoret i Stockholm. Här finns många städfirmor, och vilken du ska välja kan vara svårt att veta. Kontakta många städfirmor, bjud in dem för att titta på lokalerna och ta in offerter. Välj inte bara den billigaste utan väg också in bemötande, samt hur flexibla de kan vara gällande tider och så vidare. Välj också bort oseriösa aktörer som är otrevliga eller vill ha betalt i förskott.

Här kan du läsa mer om kontorsstädning och andra städtjänster.

4 Jun 2019