Tandläkare tog bort det onda i Solna

När barnen får tandvärk är det som att världen går under. Då kan det kännas tryggt att ha en duktig tandläkare i Solna som kan ta bort det onda i munnen.

Ellen vaknade mitt i natten av att dottern grät hjärtskärande vid fotänden av deras dubbelsäng. Först trodde hon att barnet hade drömt en mardröm och var rädd. Men ganska snart förstod hon vad det var som var fel. Lilla Elin hade tandvärk. Hon höll handen mot munnen medan krokodiltårarna rann.

Hon tittade på klockan och insåg att den bara var tre och tandläkaren inte skulle öppna än på flera timmar. Ellen tog med sig Elin till köket och plockade fram en värktablett för att lindra den värsta smärtan. Sedan bäddade hon ner henne och satt där tills hon somnade. Hon gick till datorn och fyllde i tandläkarens bokningsformulär.

En snäll tandläkare

Så snart kliniken öppnade ringde de och Elin fick en tid för akut tandvård i Solna. Vid halv åtta fick hon väcka Elin och hjälpa henne att klä sig. Tandvärken var tillbaka igen. Snart satt de i bilen och efter bara tio minuter var de på plats hos tandläkaren och Elin hade fått hoppa upp i stolen.

Elin hade bett Ellen gå ut, hon var en stor flicka. Bara en kvart senare kom Elin och tandläkaren ut. På vägen hem berättar Elin om den snälla tandläkaren som berättat en rolig saga för henne när han lagade hennes tand. Sen hade hon fått ett fint klistermärke. Glatt pladdrade hon på om vad han skulle berätta om nästa gång hon kom till tandläkaren.

9 Feb 2023