Takläggare i Stockholm – ett jobb för proffs

Om du anlitar en takläggare i Stockholm, kan du få lagt ett helt nytt tak med 10 års garanti. Du får en kostnadsfri rådgivning om vilken taktyp du ska välja.

Hantverk räknas kanske inte till de konstnärliga yrkena, men det skulle det mycket väl kunna göra. En välutbildad yrkesman som lägger golv och tak, har inte bara praktiskt kunnande utan även blick för hur slutresultatet kommer att bli. En takläggare i Stockholm är ett exempel på en sådan konstnär som både kan spika bräder och bocka plåt med finess.

Du äger ett äldre hus som du vårdat med stor omsorg. Taken har du dock misskött, eftersom du ogärna vill klättra upp på en stege för att se om takplattorna ligger snett eller har blivit skadade. En rad höststormar har dragit förbi och du misstänker att allt inte står rätt till på taket.

Takläggare i Stockholm inspekterar och lägger nytt tak

Du tar kontakt med en firma som sysslar med takläggning i Stockholm och en takläggare kommer på besök. Av erfarenhet känner han till vilka skador som kan drabba inte bara ett tak utan även hängrännor och vindskivor. Efter en inspektion får du ett förslag, som innebär en komplett renovering av ditt hustak.

Du hade tänkt dig ett nytt tegeltak, men takläggaren nämner några andra alternativ. Du kan välja betongpannor som ligger stadigt och går att få i olika färger. Men varför inte ett plåttak, menar takläggaren. Det läggs med dolda skruvar. Med nya hängrännor och plåtbeklädda vindskivor kommer det att ge huset ett modernt helhetsintryck.

27 Feb 2023