Ta med personalen på roligheter

Om du är verksamhetsledare på ett företag är du även ansvarig för att se så att din personal trivs på jobbet. Här gäller det att inte slå knut på sig själv, utan förhålla sig realistisk i hur långt man som verksamhetsledare kan gå för att ens personal ska "trivas". Det finns vissa rimlighetsgränser för hur mycket en personal ska trivas. Men vissa saker kan man alltid göra varje år för att ge sin personal chansen att trivas på jobbet. Här går vi igenom några av de aktiviteter som en VD, personalschef eller en verksamhetsledare kan göra med sin personal. 

Företagsevent

Man kan alltid satsa på olika slags företagsevent, såsom teambuilding. Då kan man göra olika aktiviteter som syftar till att personalen gör olika övningar tillsammans. Då kan man till exempel har Femkamper, ha Teambuildingsövningar eller bara ha roligt som att ha en gemensam Paintball, Gokart eller något annat so enar gruppen.

Utbildningar och konferenser

Det är en bra sak att utbilda personalen. Här finns olika utbildningar att satsa på, beroende på vad det är för slags verksamhet man arbetar med. Det är på samma sätt med konferenser. Allt som gör att personalen kommer vidare i sitt yrke är bra för dem själva, liksom för resten av företaget.

Kick-off

Att starta ett verksamhetsår med en kick-off är alltid bra. På det sättet känner personalen att de är villiga att ge det där lilla extra som kanske behövs för att alla ska må bra och vilja arbeta för att företaget ska gå framåt. En kick-off är ett sätt att visa att företaget satsar på sina anställda.

Paintball

En paintball är roligt för dem som gillar lite spänning i tillvaron. För dem som är lite testosteronstinna är paintball en ganska lagom och tuff match att ge sig in i för att de ska ha roligt. Får personalen spela lite paintball får de göra av med lite överloppsenergi. Det kan vara 1000 gånger roligare än att spela e-sport på datorn. Är man bara lite intresserad av att springa i skogen och "leka" krig, är paintball aktiviteten för dem. Här kan du läsa mer om ett företag som arrangerar paintball i Stockholm.

Andra verksamheter som är bra för att ena en personalgrupp kan vara Femkamp, Gokart forsränning, vattenscooter eller varför inte provåka med ett riktigt vrålåk och få provköra en Ferrari sportbil? En vinprovning med tillhörande mat är andra bra tips på event för företagets personal.

25 Nov 2018