Stora kök kräver storköksutrustning

Utrustning för stora kök gör arbetet mycket smidigare. Det är dessutom mycket lättare att tillaga, förvara och hantera enorma mängder mat under tidspress om du skaffar rätt hjälpmedel.

Som ny i restaurangbranschen behöver du självklart utrusta ditt nya kök med redskap och maskiner. Men en bra idé är att först se till att själva köket är väl distribuerat och uttänkt i sektioner för ett smidigt arbetsflöde. Sedan kan man tänka på de bänkar som ska sättas in för att ge kocken tillräckligt med arbetsyta.

Alltså bör man inreda med rätt möbler. Det behövs både hyllor och skafferier, arbetsbänkar som tål alla material och temperaturer, plåtar och kantiner. Du behöver spisar som passar in i ditt stora kök. Beredare, blenders, riskokare, fritös och grill som räcker många liter. Det beror så klart på maten som ska serveras, men alla köksmaskiner underlättar matlagningen.

Andra tillbehör som är bra att tänka på

Att du behöver en massa kastruller och stekpannor är ingen nyhet. Och det finns en uppsjö av olika tillbehör och redskap som används under matlagningen. Från pizzaspadar till knivar, vågar och glasstillbehör. Personalen kommer även att behöva uniformer och förkläden. Det behövs grytlappar, handdukar och trasor. Så även diskmaskiner, kylskåp och allt däremellan.

Ja, storköksutrustning är en egen värld, och du kan kliva in i den utan att behöva lämna hemmet. Krögare tar sin shoppingrunda på internet mycket oftare nu för tiden. Fördelen med det är att man kan gå igenom katalogerna online i lugn och ro och slippa åka till flera olika affärer.

22 Mar 2021