Spar tid och energi genom en balpress

Nästan oavsett vilken bransch man tittar på så finns det logistiska problem som stjäl tid och energi från den egentliga verksamheten. Ser man till exempelvis sophantering och återvinning så blir detta extra tydligt. Ett vanligt företag kan under en vanlig arbetsdag samla på sig extremt mycket papper, kartonger och andra saker som dels tar plats, dels är skrymmande och som dels tar både tid och energi att sortera och slänga vid anvisad plats. I det långa loppet är detta ohållbart.

Kommer en ny kund, en eventuell finansiär, långivare eller någon myndighetspersonal förbi så vill man visa upp en så bra verksamhet som möjligt och här spelar det första intrycket en stor roll. Möbler, möblering och städning å sido här - hur tror du att denne person reagerar om det finns ett större berg av återvinning stående i ett hörd? Det är allt annat än seriöst.

Lösningen kan vara att göra en investering som innebär att man lägger pengarna på en balpress. Vad är då en balpress? Jo, det är en hydraulisk maskin som pressar ihop nämnd återvinning till mindre kuber som går att bära stapla, är lätta att bära och som, så att säga, är färdigsorterade direkt. En balpress sparar tid, den sparar pengar och energi och den skapar lösningar som är skonsamma för kroppen (sett till hur enkla de är att bära).

Vilken typ av balpress passar er?

En balpress kan komma i väldigt varierande storlekar och med väldigt olika effekter. För ett företag inom exempelvis restaurangbranschen - där det av hävd finns väldigt mycket återvinning i form av kartonger och annat - så kan en större modell vara fördelaktig. En sådan balpress går att placera exempelvis på baksidan/innergården och därmed också hållas dold för gästerna.

För ett företag inom kontor så kan en enklare balpress vara att föredra; en som inte tar så mycket plats och som fungerar bra just för den - i jämförelse - ringa återvinning i den branschen. Större modeller av en balpress passar bättre för industrier och för företag med större lagerhållning.

Hur ska du veta vilken som passar? Enkelt. Du låter försäljaren/tillverkaren undersöka din lokal, dina behov och där denne, utifrån dessa givna fakta, kan hitta en skräddarsydd balpress för just din verksamhet. Viktigt dock är följande punkt:

  • Instruktioner och hantering En balpress har fruktansvärda krafter och dessa kräver att hanteringen, skötseln och säkerhet sätts i första rummet. Se till att alla instruktioner delges varje anställd vid företaget och se till att alla deltar vid instruktionen från företaget. En bra rutin är att man alltid är två personer vid hanteringen. Skulle någon fastna så kan den andre snabbt agera, slå av maskinen och slå larm. Ta den här frågan på allvar.

Mer läsning här.

21 Mar 2018