Skaffa bättre kontroll av personalens resor

Alla som arbetar med tjänster, såväl hantverkstjänster, finansiella konsulttjänster och reser mycket i arbetet, vill ju ha betalt för de resor som man gör i arbetet. Arbetsgivarna vill å sin sida ha dokumenterat vilka resor, vart resorna har gått och hur långa resorna har varit. Det är ju i arbetstagarens intressen också att få veta allt detta. Som tur finns det system för dokumentation av resor som man gör, som till exempel elektronisk körjournal. De gör det möjligt både att spåra vilka resor som man har företagit, vart de har gått och vilka avstånd som man har lagt bakom sig.

Fördelar med elektroniska körjournal

Att få en elektronisk körjournal är viktigt både för arbetsgivaren som kanske vill få bättre kontroll över sina arbetstagares resor. Dels vill man veta hur långt de kör, och skaffar sig genom de elektroniska körjournalerna bättre uppfattning om hur många resor som görs varje månad. På det sättet kan man skafa sig en mer realistisk kalkyl av resekostnaderna. Då är det lättare att lägga undan pengar till dem och göra en bättre budget. För dem som använder sig av systemet med automatiskera elektroniska journaler och spårning, är det samtidigt en hjälp av hitta bättre, snabbare och slipper förlora värdefull tid genom att manuellt logga in på resor som ska dokumenteras för arbetsgivare.

Så fungerar elektroniska körjournaler

Det första som man bör göra är att ansluta sina bilar till det elektroniska systemet. Sedan kommer det till exempel ett team med support till förarna och arbetsgivarna om hur man använder systemet och hur det fungerar. När du sedan både som förare loggar in och börjar köra bilen, registreras resorna automatiskt och som förare och arbetsgivare behöver man inte tänka mer på det. Sedan får man journaler om resor, vägar som föraren har tagit, hur ofta som man har stannat, var man har stannat och vilka kunder man har besökt, hur länge man har stannat där. De flesta arbetsgivare är kanske inte intresserade av att veta så detaljerat vad man har gjort. Däremot vill alla veta vilka kostnader som resorna medför för företaget.

Arbetsgivaren kan få information på olika enheter

En arbetsgivare eller arbetsledare kan få information till olika enheter, till datorn, mobilen eller iPad. Beroende på vad man själv tycker är bekvämt att använda, så kan man få alla data skickade till den enhet som man själv föredrar. Har man oftast mobilen på sig och vill arbeta med den, så kan man det.

14 May 2019