Se till att säkra dina investeringar

Är du i den lyckliga sitsen att du har pengar över och behöver se till att de inte bara går åt till konsumtion, utan att de förräntar sig och växer? Att sätta dem på bankkontot är verkligen inget alternativ. Där händer absolut ingenting. Vill du ha en bra ränta är det private banking som du bör vända dig till. Varför det är så, ska vi ta upp här.

Vad är Private Banking?

Private Banking är ett samlingsnamn för investeringar som du får råd av, och får på så sätt en "egen" bankman som håller ett öga på aktiemarknaden åt dig. Denne någon ska se till så att dina pengar förräntar sig – om denne någon är en duktig finansiell rådgivare, vill säga. Här finns tyvärr en del märkliga typer som vill utge sig för att vara duktiga. Finansinspektionen är den myndighet som ser till att inte marknaden blir värsta Vilda Västern utan hålls fri från allehanda skojare. Du bör förstås syna den som vill bli din privata och finansiella rådgivare. Framför allt för du se på den personens historia och ta reda på vad denna rådgivare har lyckats med tidigare. Ofta marknadsför de sig med att visa på olika tabeller och diagram på vilka deras produkter som har lyckats bra. Här gäller det att använda sig av det sunda förnuftet – och trots allt räkna med att det alltid innebär en viss risk när man ger någon annan möjligheten att placera ditt kapital. Bäst är ju om du själv ser till att sätta dig in i hur det hela fungerar.

Varför aktier ger bäst ränta

Att spara pengarna på banken ger absolut ingenting. Även att placera kapitalet i fonder ger en mycket låg tillväxt. Den bästa tillväxten har aktier – sett över tid. Att placera kapital i aktier som du tänker dig använda under de närmaste åren, lönar sig absolut inte. Ska du placera kapitalet i aktier bör du låta dem få chansen att växa under flera år. Det är då du kan se tillväxten i aktierna, och det är absolut det bästa sättet att få dem att växa. Här gäller det att ha is i magen och låta kapitalet ligga kvar i de aktier som du, eller din finansiella rådgivare anser är bra. Här finns flera olika företag som har över tid haft en otrolig framgång och tillväxt. Vi har de stora och trygga företagen som verkar inom svensk skog- och pappersindustri, kläd- och möbelindustri. Här är aktierna billiga och utdelningen medelstor. Här finns även de dyrare uppstickarna inom svensk företagsamhet som har bättre utdelning men höga risker, såsom Spotify och datorspelstillverkare. Allra bäst är den amerikanska aktiemarknaden. Allt detta och lite till lär du få veta om du frågar en finansiell rådgivare och får veta mer.

25 Jun 2019