Se till att personalen är frisk

Har man som arbetsgivare skyldighet att se till så att ens personal är frisk? Ja, och nej. Som arbetsgivare har man enligt lagen, i alla fall skyldighet att uppmuntra sin personal att träna och på så sätt hålla sig frisk. Man får även göra avdrag från skatten för att ersätta sin personal för de kostnader som de kan ha när de tränar. Man betalar för terminsavgifter och gymkort, badkort och annan träning som de själva väljer. Något annat än det har man inte ansvar för. Men vill man som chef, se till så att personalen håller sig friskare och om man vill minska sjukfrånvaron finns det en del som man kan göra; bjuda på frukt i stället på kaffe på jobbet.

Var får man tag i frukt i Stockholm?

Om du som chef, varken har lust eller tid att gå ut och skaffa frukt till personalen på kontoret, kan du googla "fruktkorg stockholm" så får du reda på vilka företag som kan leverera fruktkorgar till arbetsplatsen i Stockholm. Är det inte i Stockholm som du vill ha fruktleveranserna, skriver du in den ort där du vill ha dem i stället. Efter det kan du beställa offert och jämföra olika företags priser och välja den produkt som är bäst i jämförelse med priset. Många kanske tänker att en fruktkorg är en fruktkorg, men man kan välja mellan vanlig frukt och frukt som är ekologisk, korg med mer bananer eller endast med en och samma slags frukt. Man kan även välja mellan en mer ordinär fruktkorg och en med mer exotisk frukt.

Varför ska man bjuda på frukt?

Visste du att man blir minst lika pigg, om inte piggare av C-vitamin som av kaffe? Dessutom hjälper C-vitaminet i frukten som personalen får i sig att de är friskare än annars. C-vitamin är det som stärker vårt sjukförsvar och som bygger upp viktiga byggstenar i kroppen såsom benvävnad och förekomsten av brosk, vilket håller ihop våra leder. Både grönsaker och frukt innehåller C-vitaminer, plus en hel del andra slags vitaminer och antioxidanter, kalium och folsyra – sådant som förebygger bland annat cancer, det dåliga kolesterolet, kallat LDL i blodet, i hjärtat och i våra blodkärl, högt blodtryck och diabetes typ 2 (åldersdiabetes).

Beställ hem fruktkorg om du vill bli Årets arbetsgivare och populär bland dina anställda. Det är en liten insats från din sida, men kan betyda mycket för personalen och deras hälsa och välmående.

31 May 2019