Samla företaget och utvecklas

Alla företag måste utvecklas för att hänga med i den hårda konkurrensen på marknaden idag. Men gör man det bäst då? Det är lättare sagt än gjort. Men en grundläggande förutsättning för att man ska lyckas är att det egna företaget har en klar vision av vad man vill uppnå och uppsatta mål. 

Sedan måste detta kommuniseras till hela organisationen. Det spelar ingen roll hur klara och bra mål som är uppsatta av ledningen om det inte märks inom den egna organisationen. När företagets vision är glasklar kommer det att märkas i det dagliga arbetet med ökad lönsamhet som följd.

Hur kommuniserar man med personalen?

När det gäller större förändringar och ökad utveckling måste det ske i olika steg. Möten och information internt är en bra början. Men många seriösa företag passar på att samla företaget för en stor kickoff eller konferens för att få ut stora förändringar eller för att prata visoner, utveckling och framtid.

Allt för att erhålla fullt fokus från deltagarna. Det är ett effektivt sätt att låta alla medarbetare lämna sin vanliga arbetsplats och samtidigt förena nytta med lite nöjen. 

Samla personalen utanför kontoret

Man ska dock veta att det är ett stort projekt att anordna en lyckad konferens under en eller flera dagar. Mycket ska planeras och det är mycket som kan gå fel. Först och främst måste man  arbeta fram ett kvalitetsmässigt starkt program som ska ge resultat och uppnå det uppsatta målen med konferensen. Var noga med att säkerställa vad som ska uppnås när den är slut.

Logistiken viktig

Sedan kommer allt det praktiska som måste ordnas. Var ska konferensen hållas? I egna lokaler eller måste det bokas en? Tänk på att vara ute i god tid för att få rätt lokal. Samma gäller för att medarbetarna ska kunna planera in det i sina egna kalendrar, framför allt om det innefattar helger. Är det tänkt att pågå i flera dagar måste man undersöka möjligheter till övernattning. 

Det måste också planeras in talare, eventuella aktiviteter, fika, måltider och kanske underhållning på kvällen.

Ta hjälp av experter

För att få ett lyckat event är det bra tips att ta hjälp av proffsen inom området. Företag som specialiserat sig på möten, konferenser och företagsevent har kunskapen och erfarenheten att skräddarsy olika event för maximalt resultat i linje med målen som man har satt upp. Det är väldigt skönt att lägga allt praktiskt på ett extern företag.

28 Mar 2019