Så kan man marknadsföra företaget

Marknadsföring och PR har alltid varit varje företags luft. Utan marknadsföring, inget levande företag, eftersom alla företag är i stort behov av sina kunder. Inget företag kan bortse från detta. Därför lever marknadsföringen och reklamen ett gott ställt liv. Alla företagare vet att utan reklam kommer företaget att tyna bort sakta men säkert. Så vad behövs för en lyckad markandsföring? Här tänker vi på några uppenbara saker; kommunikationen. Den förändras ju som helhet inte. Den kommer alltid att gå ut på samma budskap; köp våra produkter så lyckas du som människa, eller som företag. Det är bara sättet att kommunicera som föändrats över tid.

Alltmer digital marknadsföring

Stora delar av marknadsföringen har blivit, och kommer att bli alltmer digital. Företagen behöver finnas där kunderna befinner sig; på nätet, på sociala medier, i sina mobiler (nätet). Kunderna vill se en snygg hemsida för att bilda sig en bra uppfattning om de produkter och företag som hon eller han vill ha information om. Det ska gå snabbt, det ska vara lätt att hitta informationen. Snabbhet har blivit vår tids melodi. Allt ska gå så snabbt det bara går, tid är pengar, har vi lärt oss och lever efter. Med digitaliseringen har vi också fått upp tempot. Det tar inte lång tid för den professionella programmeraren att sätta upp en hemsida, eller sända ut ett massutskick med reklam till nya kunder.

Vissa saker förändras inte

Trots det är det vissa saker som inte förändras. Fortfarande vill vi som kunder och konsumenter fortfarande ha information på papper; vi får flyers i vår hand när vi besöker mässor, eller går gatan fram. Vi växlar visitkort när vi träffar nya bekanta eller träffar andra från andra företag. Vi vill läsa skyltar som talar om för oss vilket företag som kan erbjuda sina produkter och varor. Vi vill få en snygg broschyr i handen när vi vill veta mer om en viss produkt eller tjänst. Därför behöver vi trycksaker på alla sätt och vis, som komplement till all information som numera finns digital.

Stockholm hyser ett 500-tal tryckerier, alla med olika livslängd och med tryck av skyltar, för företag och privatpersoner, för reklam och utskick. Läs mer här om du letar du efter ett tryckeri i Stockholm. De flesta tryckerier erbjuder förutom själva tryckningen, även grafisk hjälp, bildhantering och design, layout och hjälp med text, om man så vill. Vissa vänder sig till andra företag, andra till bröllopsinbjudningar och speciella tillfällen när man vill ha vackra kort i speciell utformning.

31 Jul 2018