Så kan event bidra till förändring i företaget

De flesta som har företag vet att man inte ska hoppa över eventen på företaget. Personalen behöver som oftast en eller två morötter för att kunna prestera ännu bättre. Beroende på verksamhet; om man har ett tjänsteföretag där medarbetarna ska samarbeta, eller ett där de ska arbeta mer självständigt, kan man behöva olika slags event och kick-offer. Den som är smart slår ihop de olika funktioner som man kan tänkas behöva för ett företag och leda kollegerna att tänka eller handla utifrån olika perspektiv.

Skapa gruppdynamik

Med hjälp av olika sociala övningar kan man skapa en gruppdynamik i ett företag. Behöver man få till stånd en effekt när kollegerna hjälper varandra mer, kan man ha olika övningar som grupper får utföra. Efter att man har haft övningarna kan man samla alla och prata om det som hänt. För att göra det mer festligt kan man sedan bjuda på god mat. Varför inte ha en vinprovning innan middagen? Då kan alla få lära sig något nytt samtidigt som de får en ny aktivitet som kan ge dem nya insikter och som ger nya erfarenheter.

Skapa vi-känsla

Man kan även genomföra olika aktiviteter som till exempel löpning i olika lopp, där man springer och representerar företaget. Eller så kan man spela fotboll i olika tävlingar där man representerar företaget. På det sättet skapar man en vi-känsla som är viktig och som man kanske inte får fram på annat sätt. Genom att tillsammans kämpa för att företaget vinner en titel eller en match gör att man skapar en vi-anda. Vi tillsammans, kämpar för företaget. Vinner man dessutom matchen bjuder ju sedan företaget alla på vinnarmiddag eller ger alla fina priser.

Skapa lojalitet till företaget

Satsar man på personalen när det kommer till antingen personalfester eller kick-offer som ger dem en extra lojalitet till företaget, kanske innebär att du som företagare får öppna plånboken och satsa lite grann på det eventet. Vissa tar med sin personal till Las Vegas, bjuder dem på exotiska resor och storsatsar på personalen. Det brukar vara då personalen säljer för miljontals kronor varje månad, minst.

Bjuda på fin middag med fina viner

Man kan även bjuda på fina middagar och fina viner. Innan middagen, kan man dessutom förena nytta med nöje och ge alla en lektion i hur man kan kombinera viner, välja viner och hur de smakar med olika sorts mat. För företag finns det vinprovning för företag i Stockholm.

19 Sep 2018