Rusta och matcha i Malmö innebär arbetsförmedling

Arbetsförmedlingens tjänst Rusta och matcha i Malmö är till för att koppla ihop rätt sökande med lediga platser som finns i kommunen. Ta hjälp av experter.

Det är konsulter som har detta som uppdrag. De ska hålla koll på företagens aktuella personalbehov och har därför ett stort kontaktnät med lokala firmor och myndigheter. Sedan ska de hjälpa jobbsökande med att marknadsföra sig, och när en konsult har krattat manegen är det lättare för den sökande att komma till sin rätt.

Arbetsgivare har oftast alltför ont om tid för att kunna göra det rätta urvalet. Det krävs ganska omfattande kontroller och intervjuer för att få fram vilka specialintressen eller kunskaper som de sökande har. Kanske har de arbetssökande svårt att skriva en bra platsansökan själva och då missar företagen bra personal.

Rusta och matcha ger rätt förutsättningar

Kanske talar du ett visst språk och har även kunskaper inom svetsning? Är du duktig på att baka och kan bokföring? På många mindre familjeföretag måste personalen kunna hugga in på flera olika arbetsuppgifter, och det är konsulten som ska rusta och matcha dig för att hitta det perfekta jobbet.

En konsult är som spindeln i nätet och samordnar allt. Rusta och matcha får in mängder av förfrågningar både från företag och jobbsökande, och ibland blir det en perfekt träff efter ett tag. Kanske tar du ett vikariat i väntan på det önskade jobbet, och när det blir ledigt kan du söka. Du får coachning av rusta och matcha i Malmö.

22 Nov 2022