Rusta och matcha ett bra koncept

För den som är arbetslös och tycker att det är svårt att söka jobb finns det hjälp. Att använda sig av Rusta och matcha ger nya kunskaper i ansökningsprocesser.

Kristina hade arbetat på samma företag i över tio år. Nu hade hon blivit arbetslös. En situation som kändes ovan. Hur skulle hon kunna sälja sig själv på ett bra sätt som gjorde att någon vill anställa henne? Visst hade hon erfarenhet av lönehantering och andra kontorssysslor, men räckte det?

Kristina gjorde som alla andra och anmälde sig hos Arbetsförmedlingen som arbetssökande. Gick igenom platsannonserna och kände sig missmodig. Trots sina kunskaper kände hon sig orolig för hur hon skulle klara av att bli bedömd av rekryterare. Hävda sin potential och visa sig självsäker och våga visa sina starka sidor.

Rusta och matcha blev stödet som gjorde skillnad

En ny vän hon mött på en av Arbetsförmedlingens kurser rekommenderade Rusta och matcha. Man skulle kunna säga att de som jobbar där fungerar som karriärcoacher. De hjälper och stöttar den arbetssökande genom att ge yrkesvägledning och lära ut intervjuteknik. Man får även lära sig att skriva ansökningshandlingar som är personliga.

Kristina nappade på idén, vilket skulle visa sig vara ett bra drag. Genom att träna på att skriva ansökningar och lära sig intervjuteknik blev hon taggad att våga prova. Efter bara några veckor fick hon sin första anställningsintervju. Glatt konstaterade hon att hon faktiskt klarade det. Det blev inte en träff första gången, men nu var hon säker på att det inte skulle dröja länge. Läs mer om rusta och matcha på den här hemsidan: rustaochmatcha.biz

21 Apr 2022