Professionell redovisning minskar problemen

Många företag dras med onödiga problem som står i vägen för att de ska kunna nå sin fulla potential. I många fall så handlar det om att man har fokus på andra saker än på det huvudsakliga området som verksamheten bedrivs inom. Professionell redovisning kan göra en enorm skillnad i detta.

För, det är nämligen på just redovisning som fokuset hamnar till slut. Alla företag, alla bolag och alla enskilda firmor har regler att förhålla sig till sett till bokföring, redovisning, skatt, moms, löneutbetalningar, fakturahantering och annan administration. Detta kräver tid och är ingenting som görs med en klackspark. Finns brister i redovisning eller där en bokföring skett med större felaktigheter så kan man riskera höga straff - näringsförbud och böter är två exempel på detta.

Många, speciellt mindre, företag försöker strypa sina utgifter och det innebär att man sköter all redovisning för egen maskin. Rådet är att man tänker om gällande detta. Att anlita en redovisningsbyrå är ingen extra, onödig kostnad och extravagans - det är en ren investering.

Professionell redovisning - en investering i tid och pengar

Vi ger ett exempel som stämmer ganska bra överens med hur många företag har det. Du startar ett mindre företag som visar sig gå ganska bra. Efter år som anställd inom golvslipning har du slutligen tagit steget och blivit egen företagare. Du har - efter några månaders kämpande - kunnat anställa två personer och jobben har börjat rulla in. Detta är extremt motiverande och roligt; pengarna kommer in och allt är frid och fröjd.

Den enda smolket i bägaren är att du tvingas sitta flertalet timmar varje kväll med en massa administrativt arbete. Utöver att räkna på jobb och lämna offerter till kunder ska du även sköta din bokföring, du ska skicka fakturor, betala in skatt- och moms samt betala ut löner och betala in arbetsgivaravgifter. Det tar liksom aldrig slut och du börjar känna att allt detta går ut över verksamheten. Du orkar inte lika mycket, du känner ingen glädje och det finns hela tiden en klump i magen gällande allt pappersarbete som väntar - och där du även oroar dig för vad som händer om du gör fel.

Det här är vanligt och det är exakt det vi menar med att man tjänar på att anlita en partner för professionell redovisning. Du kan hålla ögonen på bollen och fokusera på det du kan - i det här fallet att slipa golv - resten sköter din redovisningsbyrå. Idag kan man använda internet dessutom; det gör att man slipper ha en massa möten - allt går att skicka via exempelvis molntjänster. Du kan rent krasst vara verksam i Borlänge, men anlita en redovisningsbyrå i Stockholm och aldrig behöva - rent fysiskt - träffa den person som hjälper dig. Det gör tjänsten både effektiv och billig.

Rätt redovisning och rådgivning kan ge stora vinster

I många fall kan man också tjäna pengar på professionell redovisning. Du kan missa avdrag, du kanske betalar in för mycket pengar och det kanske kan vara så att en annan bolagsform kan ge dig mer pengar än vad den nuvarande kan ge? Du är expert på att slipa golv - det företag du anlitar för din redovisning är expert på just det. Det handlar om att betala för en tjänst - en lång utbildning - som du själv inte klarar av.

Vi kan vända på det. Hur bra jobb skulle personen som sköter din redovisning vara på att slipa golv? Däri ligger svaret. Vi har alla olika kunskaper och genom samarbete så når man nya höjder och nya nivåer. Läs mer om redovisning på denna sida: https://www.redovisningstockholm.biz/

23 May 2020