När du vill arrangera fester eller jubiléer

När du vill arrangera fester och något jubileum, gäller det att man tänker på tusen och en praktiska frågor som måste lösas. När ska människorna komma, och vem ska komma? Var ska festen hållas? Detta har direkt med den första frågan att göra. Hur mågna människor som ska komma till festen, och när de ska infinna sig kan påverka vilken lokal man akn hålla festen. Är det flera 100 gäster, krävs det att man har tillgång till en så stor lokal. Är den ofta bokad, påverkar det datum när gästerna kan komma på festen. Är man lekman och inte alls van vid att tänka ut och planera dylika fester, är det svårt, för att inte säga omöjligt att gå i hamn med arrangemanget. Då kan det vara bra mycekt enklare att anlita ett företag som gör det arrangemanget.

Gör upp en budget – vad ska kalaset få kosta?

Bland det viktigaste brukar vara, vad kalaset får kosta? Det är ju inte roligt om man går i konkurs bara för att man ska ha en svårslagen och storslagen fest. Därför är det bästa man kan göra är att göra upp en budget som talar om avd festen kan kosta. Försök göra en så realistisk budget som möjligt. Sedan lägger du på någras hundra eller tusen kronor extra per post. Då slipper du få obehagligla överraskningar över att festen kostar mer än vad du har räknat med. Det brukar alltid hända oförutsedda saker som kostar extra. Lägg extra pengar på festligheterna, det brukar löna sig och kostar det mindre, kan du känna att det var värt pengarna.

Anlita ett företag

Anlita ett företag som arbetar med event, jubiléer och konferenser. Det finns cirka 200-300 eventbyråer i Stockholm som du kan välja mellan. Då är det bra om du väljer ett som har gott om erfarenhet från arrangemang av olika slags event och hur man ordnar fina fester. Vill man arrangera en del av festen själv, kan man be dem att arrangera den del av festen. Kanske man vill att någon ska finnas på plats och kunna ordna och styra upp hela festen när den väl äger rum, så att man själv kan var med på festen.

Gå på festen

Sedan är det viktigt att ta på sig feststassen och själv gå på festen och kunna ha roligt. Har du antingen valt ett företag som håller i arrangemanget eller som håller i själva festen, kan du själv slappna av och ha roligt. Även om det är du som betalar för den är det bra om du själv kan njuta av den och ha roligt.

31 Jan 2019