När du behöver lackförsegling

Hur skyddar man sin nya bil mot väder och vind och annan yttre påverkan av fett och solens UV-strålning? Man tvättar, avfettar, polerar och sliter med sin bil för att snart upptäcka att den är smutsig igen.

Men många känner inte att återkommande bilvård är tillräckligt bra. Det blir snabbt smutsigt igen och inte sällan blir lacken flammig efter tvätten. Lacken blir matt och tråkig efter ett tag. Det gör att många tycker att det inte är någon idé att tvätta så ofta. Tänk vad skönt!

Keramisk försegling av lacken

Detta är en oerhört effektiv och hållbar nu teknik som blivit populär på sistone. Metoden går ut på att man applicerar en väldigt hård hinna efter polering. Efter behandlingen får skyddet härda över natten.

Nyckeln heter Kiseldioxid som är den aktiva aktiva ingrediensen i keramisk lackförsegling. Man börjar med att lackbehandla bilen noggrant där man bygger upp bilens ytan lager för lager. 

Sedan appliceras förseglingen som sedan får härda sig under 12 timmar för att skapa en hård skyddande yta. Därefter får lacken ett andra lager med så kallad "sealing" och slutligen en sista finish med hjälp av en ”detailing”. Efter behandlingen är lacken effektivt "förseglad" för många år framåt.

Många fördelar med lackförsegling

En lackföregling gör att lacken är skydd mot smuts, vägsalt och fett. Det ger även ett effektivt skydd mot solens UV-strålar som annars gör lacken blek, matt och allmänt tråkig. En korrekt utför lackbehandling kommer att hålla i många år. Vissa ger en garanti på 6 år.

Behandlingen gör att lackens porer stängs och smuts och fukt inte får fäste. En bils lack är ofta avgörande för andrahandsvärdet. Det är kanske det första man tittar på när man köper en begagnad bil. Spara kvittot efter lackförseglingen och visa upp den för eventuella köpare i framtiden.

Eftersom lackens hård hinna kommer vara smuts- och vattenavvisande behöver man inte tvätta bilen så ofta som tidigare. Vilket i sin tur kommer att minska slitaget på lacken.

Lackens glans och lyster kommer att bli tydligare och hålla över tid. Det är även ett effektivt skydd mot rostangrepp då lacken står emot vatene och fukt på ett bra sätt. Ett stort problem är fågelspillning som kan skapa frätande skador på lacken. Det ger också ett skydd mot insekter som annars brukar fastna på lack och fönster.

Gör en professionell lackförsegling hos en erfaren bilvårdsfirma. Läs mer om hur det går till och boka in din bil för en grundlig lackbehandling här: www.lackförsegling.nu.

21 Apr 2019