När du behöver hjälp med administration

Känner du att det blir lite för mycket arbete med administration i ditt egna företag? Om du känner att du blir begraven i brev, både fysiska och digitala sådana, kanske du behöver lägga de sysslorna på ett annat företag? Det är ju så bra att vi alla är olika som är duktig på olika saker. Om den ena är duktig på att hålla ordning och reda, så kanske någon annan är duktig på att skapa nya saker och är kreativ. Är man av den senare sorten, kanske den egna styrkan inte ligger i att vara duktig på pappersarbete, ansökningsblanketter och sådant som ska vara inne ett särskilt datum. Det är som sagt tur att vi alla är olika och har olika styrkor som alla bidrar till ett väl fungerande samhälle.

Detta kan du få hjälp med i ditt företag

Om du har svårt att få iväg de där viktiga ansökningsblanketterna för skattejämkning eller deklarationerna eller momsbetalningarna, kan du anlita ett företag som gör allt det där åt dig. Du kan tiull exempel få hjälp med bokföring. Då sänder du in allt underlag som är relevant för bokföringen; alla inkomster, alla fakturor som behöver betalas, alla utgifter och fakturor som du antingen har fått eller själv har sänt till dina kunder. Då sammanställer de allt det och betalar in dina momsbetalningar. Sedan kan du när som helst gå in i bokföringen så att du själv ser hur din ekonomi ser ut.

Lönehantering

Du kan även få hjälp med utbetalning av löner om du har anställd personal. Det kan vara sådant som tar mycket av din dyrbara tid. Särskilt om du har många anställda, tar det mycket av din tid. Ju fler anställda som du har, desto mer tid tar det. När du väl har över 100 anställda kommer du att behöva anställa en person som har som sin uppgift att betala ut löner till alla och hålla koll på hur de har arbetat under månaden som har gått.

Bokslut och deklarationer

Sedan ska det göras bokslut och deklarationer. Det kan vara svårt att göra det på egen hand om man inte har gjort det förut. Är man oerfaren kan det lätt hända att det blir fel om man inte har gjort det innan. Beroende på bokslutet ska man ju deklarera rätta siffror in till Skatteverket.

Ekonomisk rådgivning

Om du så vill och tycker att du behöver det, kan du även få ekonomiskt rådgivning av en erfaren ekonom. Många bokföringsfirmor har även erfarna ekonomer som kan ge bra tips och råd om hur du kan få en bättre ekonomi till ditt företag, och även din privata ekonomi; hur du kan spara, betala in till din egen pension, eller hur du kan investera dina pengar bättre. Här kan du läsa mer om en sådan ekonomisk firma som kan göra dessa administrativa tjänster: http://www.löpandebokföringstockholm.se.

12 Nov 2018