Med rätt partner hittar ni rätt chef snabbare

Äntligen har Ericsson hittat en ny VD, men länge stod de utan en verksamhetsledare i företaget. Det är givetvis en lång och komplicerad process att hitta en person som klarar av att bära upp oket av en mycket stor organisation som har gått dåligt under en längre tid. Desto viktigare i sådana lägen är det att ta hjälp med rekryteringen.

Man kan givetvis ifrågasätta om det verkligen blev rätt person som tog över posten till sist då valet föll på en person som redan tidigare har fått utstå kritiska röster. Men vem skulle ha kunnat passa bättre kan man fråga sig?

Hur som helst så är chefsrekrytering ingen enkel verksamhet. Personer som både kan presentera formell kompetens och tillräckligt lång erfarenhet växer inte på trän. Särskilt inte om de dessutom ska vara intresserade av att byta företag. De som har jobbat sig upp till en hög nivå inom ett företag byter sällan om de trivs. Pengar är knappast allt. Det är givetvis lättare att driva en verksamhet där man känner sig hemma och där de man arbetar tillsammans med känner till bakgrunden. Man har förtjänat sin respekt så att säga.

Men givetvis händer det att även högre chefer letar efter nya utmaningar eller helt enkelt inte trivs i den nuvarande verksamheten längre. Då kan det vara dags att söka nya vägar.

Likaså kan det hända att företag inte är nöjda med den chef de har för tillfället och därför behöver söka en efterträdare, redan innan man bestämmer sig för att avskeda den nuvarande chefen.

Viktigt med diskretion

I den här typen av lägen är det extra viktigt med diskretion. Ett företag som redan har en chef, men funderar på att ersätta denne sätter knappast ut en offentlig annons på Arbetsförmedlingens hemsida! Likaså skulle det inte ses med blida ögon om en chef öppet annonserar om att han eller hon söker en ny anställning, innan det har klargjorts för arbetsgivaren.

Här kan det istället vara fördelaktigt att ta hjälp av ett erfaret och diskret rekryteringsföretag med erfarenhet av chefsrekrytering. Som ovan nämnt är chefsrekrytering något som kräver specialkompetens och en mer detaljerad process än rekrytering för lägre tjänster. Här rekommenderas alltså att man vänder sig till en firma som specialiserar sig på detta fält.

Om du driver företag i Stockholm som behöver en ny chef (på valfri nivå) eller om du är en chef som söker en ny utmaning i Stockholm är ett hett tips att ta kontakt med www.chefsrekryteringstockholm.se.

De har den kompetens som behövs för en framgångsrik chefsrekrytering!

14 Nov 2016