Konferera på distans

Det finns tillfällen då man inte kan eller vill resa på konferens. Det kan handla om restriktioner, strejker eller att företaget börjat tänka mera på miljön. Eller så vill man bara vara hemma.

Hur det än förhåller sig så behöver en konferens så gott som aldrig bli inställd. Nu när vi lever på 2000 talet finns tekniken som gör det möjligt att delta hemifrån. Att i praktiken gå direkt från frukosten hemma, till att besöka konferensen från hemmakontoret eller vardagsrummet. Det handlar givetvis om det numera kända konceptet webbkonferens.

Miljöaspekter

En av de uppenbara fördelarna är att man inte behöver befinna sig i stora folksamlingar. På så sätt hindrar man att olika typer av bakterier och virus sprids. Men om man ser det hela i ett lite större perspektiv blir det påtagligt. Tänk att en konferens ofta har många deltagare. Tänk sedan på alla resor som inte behöver göras. Om fler väljer webbkonferenser kommer det att få en stor effekt på miljön. Anledningen är att det blir mindre utsläpp av bilar och andra fordon.

Förutom det så kommer företagen som skickar sina anställda att spara massor av pengar. De slipper resekostnader och övernattning. För att inte tala om förlorad arbetsförtjänst då personalen inte jobbar aktivt på företaget under konferensdagarna. Med webbkonferenser kan den anställde jobba direkt efter avslutad konferens. Ska det egna företaget hålla konferens? Googla på “konferenslokaler i Malmö” och hitta företag som kan hjälpa till att göra tanken till verklighet. Det smartare valet för både företagets ekonomi, samt jordens välmående.

18 Dec 2020