Intresserad av magi och trolleri?

Vill du förstå den magiska världen som en trollkarl känner till? Har du behov av en trollkonstnär i ditt liv? Är magi bara något för dem som gör trick eller finns det någon annan slags magi?

De allra flesta människor har någon gång fängslats av magi och trolleritrick. Kanske minns du när du var barn och med stora ögon tittade på allt magiskt som skedde inför dina ögon. Bara att se en stjärna lysa kanske kan få dig att komma i kontakt med en naturlig känsla av magi. Det är troligen ingen som inte någon gång svept en pinne i luften och utropat abrakadabra eller simsalabim. Tänk att kunna trolla bort hemskheter och trolla fram något bra. Ja, en sådan liten trollstav vill nog alla ha.

Vad är det som får oss människor att fängslas av magi?

I alla tider har vi varit fängslade av det magiska och oförklarliga. Både existentiella frågor och önskningar om att allt ska ske ögonblickligen. När det sedan sker framför våra ögon reagerar vi med förundran och vill se det hända om och om igen. Vi vill helt enkelt förstå det oförklarliga. När en trollkarl utför sina trick handlar det i första hand om fingerfärdighet och illusioner. De har även en förmåga att kunna fängsla oss i publiken med underhållande tal och kontinuerliga frågeställningar som drar vårt medvetande till annat än det de företar sig. Trots att vi vet om allt detta, är det svårt att inte låta sig fångas och ledas ut i den magiska världen där allt kan hända.

Hur blir man en trollkarl?

Om du vill utbilda dig till trollkarl är det bästa du kan göra att köpa dig en trollerilåda. Sedan sätter du igång och övar tills alla tricken sitter. När du sedan visar dem för andra ska du vara mycket noga med att aldrig visa dina hemligheter. Då försvinner magin både runt tricket och runt dig själv som trollkarl. Ibland kan man ha tur och hitta en kurs på ett studieförbund, på en kulturskola eller på en cirkusskola. Kom ihåg att när du kan ett trick riktigt bra är det dags att öva på presentationen. Så fram med spegel och videokamera, öva så mycket du kan och spela sedan in dig själv när du utför ditt nummer. Det är här den verkliga magin utspelar sig, i din presentation. Det är då du förtrollar din publik och trollbinder dem med dina trick. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.trollkarl.org/

27 Apr 2020