Hur rekryterar jag folk till min flyttfirma i Stockholm?

Om man driver – eller funderar på att börja driva – en flyttfirma så ska man veta att det inte behöver vara alltför svårt att få tag i dugliga människor att anställa. Om man dessutom vill utöva sin verksamhet i någon av de större städerna i Sverige - och här inkluderar vi Malmö, Göteborg och Stockholm – så blir det ännu lättare. Att arbeta på en flyttfirma kräver ju nämligen ingen större akademisk utbildning och kan dessutom erbjuda ganska flexibla arbetstider där kvällar och helger kan stå i centrum och genom detta så attraherar man två typer av människor. Du har dels studenter som är i behov av lite extra pengar att dryga ut studiebidraget med – i Stockholm finns det dessutom många i och med alla skolor som finns där – och dessa vill oftast ha ett extrajobb som sker främst kvällstid eller under helger då man inte studerar i samma utsträckning.

Den andra målgruppen som man kan rikta in sig på är helt enkelt de som saknar arbete helt och är i behov av ett sådant men kanske saknar den utbildning som många jobb kräver – ett jobb på en flyttfirma är för dessa personer ofta något som ger dem en stor knuff framåt och en välbehövligt självförtroende inför framtiden.

För att arbeta på en flyttfirma krävs det ju även i många fall fysisk styrka och här kan det vara bra att som arbetsgivare försöka lägga ut lite krokar på ställen där människor med god fysik rör sig – exempelvis på ett gym. Har man sin flyttfirma i Stockholm så kan man helt enkelt sätta upp lite lappar på olika gym och hoppas att någon svarar – det brukar nämligen räcka med att en hör av sig för att denne därefter ska kunna sprida ut det till sina kamrater, något som i slutändan kan innebära att du får ett helt gäng av vältränade människor till förfogande på din flyttfirma. Det här är naturligtvis ingenting som bara sker i Stockholm – det finns ju gym, skolor och arbetslösa människor överallt i landet som borde kunna passa för den flyttfirma man tänkt starta eller redan driver. Man får ha lite fantasi, helt enkelt.

Dock ska man vara noga med vilka man anställer – det går liksom inte att ha vilka som helst jobbande på en flyttfirma och anledningen till detta är väldigt logiskt också. Man jobbar ju med att bära och frakta människors olika möbler och ibland värdesaker som ibland kan bli väldigt frestande för fel person. Detta kan medföra att en stöld sker och då står plötsligt du och din flyttfirma med hundhuvudet och ett dåligt rykte som gör att du i fortsättningen kan få svårt att skaffa dig uppdrag.

En flyttfirma måste ha pålitligt anställda människor och det räcker med att en missköter sig så blir hela firman nedfläckad – detta sker speciellt i Stockholm där konkurrensen är så pass stor att minsta misstag kan bli direkt förödande. Alltså, var noggrann innan du anställer någon till din flyttfirma och begär kanske ett utdrag ur brottsregistret för att vara på den säkra sidan. Annars får du lita på din magkänsla och intuition.

26 May 2017