Hur profilerar man företaget?

I dagens sylvassa konkurrens blir det allt viktigare för företagen att synas. Och synas på rätt sätt. På internet och sociala medier har det blivit ett måste att finnas till. Men är då viktigt snabbt svara på till exempel kritik och kommentarer och göra det sakligt, annars kan det ge en negativ kland som missgynnar företagen. 

Profilkläder och arbetskläder är ett bra sätt att synas på rätt sätt i de sammanhang som man vill. Det blir en familjär och personlig känsla när man har enhetlig klädsel med företagets namn och loggor. Det inger en känsla av trygghet för kunder men även för personalen som bär den och känner stolthet och att ha företaget i ryggen. Bokstavligt talat.

Det går att beställa profilkläder med allt mellan himmel och jord. Det kan handla om tröjor, skjortor, mössor, kepsar, byxor, kjolar, scarves, slipsar och diverse presenter. 

Dekaler och skyltar

Ett annat sätt att synas effektivt är marknadsföra och visa upp företaget är skyltar och dekaler.

Med en snygg bildekor kan du effektiv göra företagets bil eller lastbil till en rullande reklampelare. Ge bort dekaler till personalen kan dessa även pryda deras privata bilar.

Tänk på att fördonen blir ett första intryck och ger företaget identitet. Fundera ut hur företagets dekaler och skyltar bäst motsvarar företagets och kundernas förväntningar i form och utssende och känsla. Variationerna är oändliga och endast fantasin sätter gränsen. Ett effektivt sätt är att pryda dekaler och skyltar med logotype, företagsnamn, telefonnummer och adress på internet.

En slogan är också ett effektivt sätt att få människor att komma ihåg företaget.

Bildekor för företagare 

När man använder fordonen som marknadsförare får dessa en bred publik tack vara att de förflyttas ständigt. Ta hjälp av företag som är specialiserade på bildekor i Stockholm för maximal spridning. Då får du en en skräddarsydd utforming som passar ditt företag.

Det är viktigt att färger och textstorlek passar fordon i rörelse och blir läsbara. En annan faktor är kvalitén på dekalen så dessa klarar väder och vind. 

Låt kunnig personal guida dig och informera om för- och nackdelar med olika lösningar. Om företaget bytt namn eller telefonnummer är det viktigt att byta ut dekaler och skyltar. Det gäller även trasiga dekaler och skyltar. Det ger ett dåligt intryck med en trasig skylt utanför företaget. 

Ett tips är att marknadsföra en kampanj med dekaler. Det är effektfullt att läsa en rykande färsk kampanj på ett fordon.

 

24 Feb 2019