Hur du får en offentlig försvarare

När är det egentligen dags att be om en offentlig försvarare? Så fort som möjligt. Ju snabbare du får tag på en offentlig försvarare, desto bättre hjälp.

Om du är misstänkt för ett brott, oavsett hur allvarligt det är, så har du rätt till en försvarsadvokat. Om du är misstänkt för ett allvarligt brott så kan du be om att få en offentlig försvarare. En offentlig försvarare i Stockholm kan hjälpa dig genom hela rättsprocessen.

Du kan begära att få en offentlig försvarare hos din åklagare eller hos polisen. Den offentlige försvararen kan bli tilldelad till av domstolen. Men du kan faktiskt be om att få en specifik försvarare. Så hör av dig till en offentlig försvarare du kan lita på, så fort du bara kan.

Offentlig försvarare för den oskyldige

Dina rättigheter är viktigast. Och om du är anklagad och sedan blir frikänd från alla anklagelser, så kommer du inte att behöva stå till svars för betalningen av din offentliga försvarare. Så du ser hur viktigt det är att du hör av dig på en gång, för att inte behöva lida mer. Du har det tufft nog som det är.

Din offentlige försvarare kommer inte att överge dig under någon del av rättsprocessen. Du får hjälp, stöd och en chans att verkligen bevisa din sida av det hela. Det är inte lätt på egen hand, men du kan känna dig trygg med att veta att du verkligen inte behöver gå igenom det här själv.

29 Jan 2023