Hitta rätt redovisningskonsult för ditt företag

Många företag, både stora och små, väljer att anlita hjälp när det kommer till bokföring och redovisning, ofta i form av en redovisningskonsult. Är man ny som företagare och ännu inte så insatt kan det vara svårt att hitta rätt i redovisningsdjungeln. Det finns några saker som är bra att tänka på när man planerar att anlita hjälp, bland annat hur priserna och utbudet ser ut där man bor och verkar. Nedan kommer några tips kring hur man ska tänka och göra när man ska anlita någon inom redovisningsbranschen. 

Hur ser det ut där du bor? 

Letar man efter en redovisningskonsult kan man hitta en i stort sett var man än bor. Utbudet ser dock olika ut beroende på om det är en stor eller liten stad. I Stockholm är redovisningsbranschen otroligt stor och man bör vara extra noggrann när man gör sitt val. Letar man utanför Stockholm där utbudet är mindre vilket såklart gör att det inte finns lika stora valmöjligheter. Det kan dock ändå vara en idé att jämföra dom som finns istället för att välja första bästa, för att vara på den säkra sidan. 

Ditt företag

Vilken typ av föredrag driver du? För en liten enskild firma och andra småföretag med okomplicerad ekonomi och bokföring kan man leta efter i princip viken redovisningskonsult som helst. Har man däremot ett stort företag som till exempel ägnar sig åt internationell handel kan man behöva leta efter speciell kompetens för att samarbetet ska bli så bra och effektivt som möjligt. Alla typer av företag har olika behov när det kommer till bokföring och redovisning så fundera på hur det ser ut för just ditt företag och leta sedan efter någon som uppfyller kraven. 

Se upp för höga priser

Att anlita en redovisningskonsult kan vara både billigt och dyrt. En jämförelse som gjorts i Stockholm visade att priser för samma tjänst skilde sig så mycket som från 11 000 kronor till 123 000 kronor. Detta är givetvis ett extremt exempel men kan ska absolut se till att jämföra olika priser innan man bestämmer sig. På internet finns sidor där man fyller i vad det är man efter frågar och var, till exempel i Stockholm, där man sedan får svar från flera olika aktörer. Man kan givetvis även kontakta olika konsulter på egen hand för att be om offerter, det viktiga är att man gör det. 

Väljer man bland dom man tror sig mest lämpad i det utbud som finns där man håller till och sedan ber om några offerter kommer man troligtvis hitta en bra redovisningskonsult. Man ska dock tänka på att det även kan vara av värde om man hittar någon som man klickar med så att man får ett enkelt samarbete med bra dialog. Dom flesta i branschen brinner dock för det dom gör och eftersom kunderna är deras levebröd så brukar det inte vara några större problem.

Här hittar du en redovisningskonsult i Stockholm: https://www.redovisningskonsultstockholm.net/ 

20 Dec 2019