Håll företagsfesten i festlig lokal

Ska du ha en fest? Antingen brukar man hålla fester för företagets anställda (som julfester) eller någon kick-off där man vill att anställda ska känna samhörighet med företaget och känna att det lönar sig att arbeta hårt för det.

Eller så anordnar företaget en fest för sina kunder och leverantörer, och vill uppnå i princip det samma som när man håller fest för företagets anställda; alla som är bjudna ska känna att det lönar sig att anlita företaget. Man vill svetsa samman alla som är knutna till företaget. Det ska löna sig att anlita dem, eller förse företaget med de varor och tjänster som företaget behöver.

Här kan ni hålla festen

Ordnar man en sådan fest, eller ett event, vill man oftast bjuda på något gott att äta och dricka. Och hålla festen i någon fin och festlig lokal. Varför då inte hålla den i en av de vackraste lokalerna som Stockholm har att bjuda på?

Operaterassen

Här kan man bjuda sina gäster på en storslagen plats, och märkt av historiens vingslag. Operaterassen ligger, som namnet avslöjar invid Operahuset, invigt  1773. Operaterassen ligger två trappor ovanför Operakällaren och har en svårslagen utsikt över Gamla stan, det kungliga slottet och Stockholms ström. Här kan man hålla fester för upp till 300 personer. Man kan beställa mat från Operakällarens kök, där stjärnkrögaren Stefano Catenaccis kök, det kök som kungen beställer sin mat när han bjuder på middagar på slottet.

Skansen

Vad kan slå Skansen? Den som har sett Allsång på Skansen och som har besökt Skansen vet vilken oslagbar utsikt som Skansens festvåning Solliden bjuder på. Till höger ser man Gröna Lund, till vänster breder Djurgården ut sig, på andra sidan vattnet ser man Katarina och Ersta på Södermalm. Man kan beställa svenskt smörgåsbord eller trerätters middag där.

Vasamuseet

Den som så önskar kan förlägga sin fest på Vasa museet. Då får man inta sin middag mitt bland ett av Stockholms främsta sevärdheter. Vad är mer välkänt än det fartyg som kantrade utanför Stockholms hamn 1628? Det är då inte huvudattraktionen utan det som skeppet vittnar om 1600-talets Stockholm och dess invånare som är det intressanta.

Stadshuskällaren

Vill du fira i en gammal och historisk festlokal, kan du med fördel välja Stadshuskällaren med vägg- och takmålningar av Yngre Berg och inredning av Einar Forsyth och Gunilla Lagerhem Ullberg. Som namnet avslöjar ligger Stadshuskällaren i Stockholms stadshus källare. På vardagarna kan stockholmarna avnjuta lunch i lokalen, på kvällen blir det en festlokal för dem som så önskar. Läs mer här om hur det är att hyra lokalen i Stadshuskällaren på: http://www.festlokalstadshuskällaren.se.

10 May 2018