Få ett datorprogram som är bra till mycket

Är du egen företagare? Även som egen företagare kan man driva hotell, vandrarhem eller värdshus. Om du äger eller driver du ett hotell är ett väl fungerande bokningssystem mycket viktigt. Det får inte bli fel, så att gästerna blir dubbelbokad eller att hotellet blir överbokat. Inte heller vill man ha ett bokningssystem som klappar ihop efter ett strömavbrott, till exempel. Man vill helt enkelt ha ett bokningssystem med en programvara som är säkert och som sparar all ny information på ett säkert sätt, antingen i ”molnet”, på hårddisken i datorn eller på någon utomstående server.

Det är viktigt med ett användarvänligt bokningssystem

Personalen måste också kunna arbeta med det och att det är ett lätthanterligt program som de klarar av att hantera och arbeta med. För gästerna måste det finnas flexibilitet att kunna boka om, eller byta rum om de så önskar. Det är mycket som kan hända på ett hotell, och då är det viktigt med ett bokningssystem som är anpassat för alla dessa liknande händelser.

Du kanske vill kanske använda bokningssystemet till annat än bokningar. Du kanske vill få en uppfattning om beläggning, och få de fakta omvandlade i statistiska tabeller. Du kanske vill få detaljer om beläggningsskillnader mellan veckodagar och säsongsvis?

Använd programmet till att få koll på gästerna

Då kan du använda ett specialanpassat program för att ta fram alla de siffror som du behöver för det ändamålet. Du kanske vill marknadsföra hotellets olika tjänster, menyer och annat matnyttigt som ditt hotell kan erbjuda dina gäster. Då kan du göra det enkelt för dem att kunna bläddra igenom de olika erbjudandena och beställa. Det bästa sättet att få dem att boka och beställa är när det inte finns hinder för dem annat än en knapptryckning för att de ska gå från tanke till handling. 

Får du kontrollen över hur beläggningarna ser ut på hotellet både över året, säsongerna och veckorna kan du styra utbud, reklam och verksamhet efter att du analyserat behov och efterfrågan. Du kanske ska erbjuda ett större utbud för att locka fler när det inte är säsong? Du kanske ska erbjuda konferensmöjligheter och kick-off? Ibland krävs det kreativa och uppfinningsrika idéer om verksamheten under vissa månader är lägre än under sommaräsäsongerna. Du kanske ska anlita artister och inleda något samarbete på orten där du verkar och har din verksamhet och ordna shower som kan locka folk till hotellet? Alla sätt är bra när man driver affärer, utom de dåliga.

6 Apr 2018