Få bättre kontroll med hjälp av en revisor

Många egenföretagare har fullt upp. Verksamheten är rolig och kräver sitt. Att behöva sitta med bokföring och andra ekonomiska frågor på fritiden är mindre kul. Det finns hjälp att få!

För många som arbetar i enskild firma eller i någon annan typ av fåmansbolag är arbetet en kamp mot tiden. När en firma är etablerad brukar det oftast vara så att dagarna går i ett. Det blir långa dagar, och det är inte heller ovanligt att vissa helger går åt. Förhoppningsvis sysslar de flesta med en typ av verksamhet som man upplever som rolig och givande. Det finns dock alltid en formell sida av det hela. Den sidan heter bokföring och bokslut. Även detta kan vara en givande och intressant del för många - men långt ifrån alla uppskattar att syssla med sådant. Och även om man tycker det är roligt kanske tiden saknas.

Vad kan en revisor hjälpa till med?

En revisors främsta uppgift kan många gånger handla om att ge dig arbetsro. Att bokföra är obligatoriskt, och känner du som egenföretagare att du varken har tiden eller kunskaperna kan detta vara otroligt stressande. När du lägger den delen i en revisors kompetenta händer rinner väldigt mycket av stressen bort. När du har lagt din bokföring och ditt bokslut hos en redovisningsfirma vet du att det nödvändiga blir utfört, och utfört på ett korrekt sätt. Det är du som kund som bestämmer vilken omfattningen av revisorns uppdrag blir. En del företag väljer att bokföra själva men lämnar bokslutet till proffsen. Andra tycker att det är en lättnad och en trygghet att revisorn tar hand om allt det ekonomiska. Du väljer själv! Förutom själva bokföringen och de uppgifter som hör till kan en redovisningsbyrå hjälpa till med en hel del annat. Eftersom deras kompetens ligger inom ekonomi kan de även på olika sätt agera bollplank rörande sådana frågor.

Spetskompetens inom ekonomi

Behöver du hjälp utöver redovisning och bokslut? Även här kan en revisor med rätt kompetens göra en insats. Moms och skattekonto är något som ofta tar tid att komma underfund med. En revisor kan också ge korrekt och bra rådgivning, som ger dig möjlighet både att maximera vinsten i ditt företag och skapa förutsättningar för en bra pension när du vill avsluta yrkeslivet. Planering och kontroll av ekonomin är en annan viktig fråga som kan vara bra att få rådgivning om. En kunnig revisor är guld värd! Vi tipsar att läsa mer om hur revisorn kan hjälpa dig på denna hemsida: https://www.revisorvästerås.nu

17 Apr 2020