Det här kan du arbeta med i Täby

Bor du i Täby och letar efter något nytt att göra? Även om kommunen kan tyckas vara förhållandevis liten i relation till närliggande Stockholm, är utbudet av butiker, tjänster och service i allmänhet stort här. Det bor trots allt över 65 000 människor här, vilket är större än de flesta svenska städer.

Många som söker jobb i Täby är Täby-bor som har tröttnat på pendlingen in till storstaden. Visserligen tar det inte mer än ungefär 45 minuter, beroende på var i Stockholm man ska, men ett arbete i Täby skulle minimera pendlingen till ett fåtal minuter. Bara en halvtimmes skillnad i pendling ger dig en extra timme att utnyttja på dagen, något som kan kännas särskilt viktigt om man har familj.

I den här texten ger vi inspiration till dig som vill börja arbeta i Täby – förhoppningsvis hittar du något du kan tänka dig att göra.

VVS

För VVS krävs utbildning, precis som med många andra jobb, men när du väl har det kan du vara mycket flexibel med var du bor. Visserligen kommer du med största sannolikhet att utföra jobb även utanför Täby – men då får du betalt för den tid du reser.

För närvarande finns en viss brist på VVS-montörer över hela landet. Det byggs mycket, inte minst i Stockholm, och vid nybyggnationer har utbildade inom VVS en viktig roll att fylla. Möjligheter att utbilda sig till VVS-montör som vuxen finns, och det krävs en lärlingsperiod och ett yrkesbevis innan man kan börja jobba ”på riktigt”.

Jobba med markiser

Kanske inte det mest vanliga jobbet – men visst finns det en del i Sverige som arbetar med markiser. Givetvis hänger det mycket att det finns ett erbjudande i Täby för tillfället om du inte skulle starta eget. De flesta jobb där markiser är inblandande handlar om att montera upp markiser som kunderna köpt. Du kan även få arbeta med att montera andra solskyddsprodukter utöver markiser, till exempel persienner, lamellgardiner och rullgardiner.

Läs mer om markiser här.

Frisör

För att bli frisör bör man ha gått en utbildning, men när man väl har gjort det bör det inte vara några större problem att hitta jobb i en kommun som Täby. Frisörer finns nästan överallt i landet – människor behöver ju alltid klippa sig.

Vissa frisörer specialiserar sig mot till exempel damklippningar och uppsättningar, men de flesta arbetar med både dam- och herrhår. Om du har arbetat som frisör sedan tidigare kan det finnas möjlighet att helt enkelt hyra en stol hos en redan etablerad salong.

21 Aug 2017