Det gäller att synas

För att få ett framgångsrikt företag måste man synas och sticka ut ur mängden. Det spelar ingen roll hur bra företagets produkt är om ingen ser den. Syns man inte så finns man inte.

Hur gör man då det? Det finns många sätt att visa upp företaget och dess produkter. Det kan vara genom reklam på internet, på stan, reklamblad, klistermärken, loggor på fordon och kläder, visitkort med mera. Man kan aldrig synas för mycket.

Internet

Idag har alla företag en hemsida på internet för att berätta om verksamheten. Men det är samma där, det gäller att bli hittad på internet. Det går att köpa annonser på Google för att synas i sökresultaten för att attrahera kunder som söker på dina tjänster. När man har en hemsida måste den vara enkel för användaren. Det ska vara lätt att hitta information om vad företaget säljer och hur man kommer i kontakt med er.

Reklam till kunder

Men det är lika viktigt att man syns ute i verkligheten, alltså där alla potensiella kunder vistas. Det kan vara på företaget kontor eller fabrik. Ett effektivt sätt är att stripa upp företagets bilar och lastbilar med företagets namn och logotype. Det gör att människor överallt ser ditt företag och känner igen det när det är dags att köpa något av det du säljer. 

Personalen

Något många glömmer när det gäller reklam och att synas är den egna personalen. Det är mycket effektivt att använda personalen som levande reklampelare. Det går till exempel att dela ut reklamstickers att ha på sina privata bilar. Men även personalens kläder kan man förse med reklam. Det ger reklam när man är ute på arbeten men även till och från arbetet. Om man satsar lite extra på snygga kläder som personalen till och med kan tänka sig att bära utanför arbetstid kan man få mycket bra reklam. Det kan vara en ren investering för framtiden.

Möten med kunder

Möten med kunder är det optimala tillfället att göra reklam. Då gäller det att ha snygga och informativa broschyrer att dela ut. Det är oerhört viktigt att dela ut snygga visitkort för att kunderna enkelt ska kunna kontakta dig. Det är även här viktigt att sticka ut ur mängden.

Sök efter olika exempel på internet. Det finns en mängd olika utseenden, färger och material för att bli extra ihågkommen. 

11 Jun 2019