Behöver du kundparkering?

Har du eget företag? Du kanske har många kunder som behöver kunna komma till ditt företag? Då kan du fundera på att köpa mark till parkering, som antingen bekostas av dig, som en konkurrensfördel och som en gratis gest mot dina kunder, som du bjuder på. De flesta affärer har ju gratis parkering för sina kunder. Har du kunder som behöver bil för att ta sig till ditt företag är det viktigt att tillhandahålla det. Räkna med att du kommer att få nöjda kunder. 

Så här gör du:

1. Du bör först ta kontakt med plan och gatunämnden i din kommun. Där får du veta om den närmaste tomten jämte din där du har ditt företag. Då får du veta om den tomten är till salu av din kommun, eller om det går att hyra den. Är det någon annan än kommunen som äger marken närmast din, bör du förhandla med det företaget. Enklast är att försöka hyra, än att köpa tomten.

2. Du måste asfaltera det område som du ska göra till parkering. Planera hur området ska se ut först innan du gör något annat.

3. Ta dit ett företag som målar parkeringsrutor åt dig. Det finns standardmått på hur långa och breda parkeringsrutorna ska vara. Följ dem.

4. Skaffa till sist skyltar som talar om vilka platser som är avsedda för dina kunder.

Ju bättre och mer pedagogisk du gör parkeringen, desto lättare blir det för dina kunder att utnyttja den på bästa sätt. Har du fullt med bilar, där dina kunder inte kan parkera, blir det inte bra, varken för kunderna, eller för dem som bor i närheten, eller har andra företag. aJu bättre det går för ditt företag desto mer bör du tänka på dina kunder och vad du kan bjuda dem på för att underlätta för dem att ta sig till dig.

Har du en liten eller begränsad yta för dina kunder att parkera på. kan det vara bra att få bilisterna att rotera så mycket som det bara är möjligt. Visa på parkeringen med pilar hur de ska köra för att lättast kunna parkera sina bilar. Och när de väl har utfört sina ärenden hos dig, med pilar visa hur de lättast ska köra för att komma ut ur parkeringen. Här gäller att vara så pedagogisk du bara kan och förklara på ett enkelt sätt hur kunderna kan parkera så att det blir så bra som möjligt. Glöm inte att ta en eller två av parkeringsplatserna till handikapplatser. Dessutom bör du skaffa en handikappramp, så att verkligen alla kan ta sig till ditt företag.

19 Feb 2018