Att köpa in utrustning till en städfirma

 

Funderar du på att starta en firma som sysslar med hemstädning? Det är en lockande bransch för många. Det finns potential att tjäna ganska stora pengar, samtidigt som tröskeln till ett inträde i städbranschen är relativt låg. Är man driftig och hittar mindre uppdrag kan man starta firman vid sidan om en anställning, och sedan börja arbeta på heltid med firman när fler uppdrag väl rullar in. Det här är en arbetsmetod som varken kräver särskilt högt kapital, eller särskilt stor risk.

Men många firmor kommer till ett läge där de behöver köpa in utrustning. Kanske har man sysslat med hemstädning i Örebro, för att sedan börja städa på universitet och sjukhuset i samma stad. Att städa stora offentliga lokaler är något annat än att syssla med hemstädning. Nu krävs det maskiner, och det bör inte vara vilka maskiner som helst.

Maskiner för golven

När man talar om städmaskiner är det inte sällan golvrengöringsmaskiner man tänker på. Ska man städa en mindre förskola i Örebro till exempel (att jämföra med Örebro universitet), är det en relativt liten städmaskin som krävs, om ens någon. Det är när ytorna börjar bli riktigt stora som det faktiskt blir lönt att investera i dessa maskiner.

Det kan till exempel handla om kontorsstädning eller städning av lager, sjukhus, skolor eller industriella lokaler. Maskiner som kan hantera så stora ytor kan visserligen vara ganska dyra att köpa in – speciellt som en ung firma – men det är också något som sparar såväl tid som pengar. Vidare är det ofta det bästa ur en ergonomisk synpunkt också. Att städa stora ytor för hand tar tid och sliter på kroppen. Det här fungerar normalt bra när det gäller hemstädning, där objekten sällan är större än ett några få hundratals kvadratmeter.

Något man behöver ta hänsyn till är vilka golvmaterial det är som ska rengöras. Visserligen är det ganska ovanligt i Sverige med heltäckningsmattor, men dessa kräver en annan maskin än exempelvis ett stengolv. Det bästa är kanske att satsa p0 en allroundmaskin, som klarar de flesta typer av golvmaterial.

En annan faktor är hur stora ytorna som ska rengöras är. Kanske har du ett relativt litet uppdrag nu, som du ändå behöver köpa in en maskin för. Om ett år kanske du dock har väldigt stora uppdrag, där rejälare doningar krävs. Ha dina planer i åtanke när du köper in utrustning till ditt städföretag i Örebro. Hemstädningörebro.se är ett företag med stor erfarenhet av den bästa utrustningen. 

Lycka till! 

5 Mar 2019