Att dra folk till sin mässmonter

En lyckad mässa är mmässaånga gånger ett riktigt roligt event. Företagare och aktörer som är verksamma inom samma bransch kan träffas för att utbyta idéer och kanske inleda samarbeten. Besökare som kommer dit kan ha ett specialintresse i det som mässan handlar om. Således är det väldigt många människor som har något gemensamt, på en och samma plats.

På en större mässa kan det dock vara svårt att synas ordentligt. Säkerligen har du sett hur en del montrar tycks ha mycket folk omkring sig under hela mässans gång. Förmodligen är det inte slump – det finns en hel del man kan göra för att locka så många som möjligt till sin mässmonter.

Ha en utstickande monter

Att ha en monter som drar ögonen till sig är kanske A och O när det kommer till att synas på en mässa. Vill man ha många besökare är det här något man bör satsa på, eftersom de gör alla andra åtgärder mer verksamma och lättare att implementera. Till exempel kan du ge bort små gratissaker – men om ingen ens kommer till din mässmonter har du ingen att ge dem till.

Montern får gärna ha en unik form eller design. Jobba med stora och iögonfallande skyltar eller posters. För in dina mest unika (och snygga) produkter i ljuset. Bara genom att sticka ut på ett attraktivt sätt har man vunnit mycket.

Gratissaker

De flesta tar gärna emot gratissaker av olika slag. Det här är ett välkänt trick för att locka människor till båset och hålla dem kvar. Och varför inte? För de som gör det tycks det fungera bra. Här finns det troligtvis möjligheter att sticka ut lite. Många ger bort nyckelringar eller tablettaskar. Om du kan ge något roligare har du säkerligen mycket att vinna på det.

Ha spel och tävlingar

Varför inte anordna en tävling i ett spel som är relevant till ditt varumärke och din verksamhet? Om du arbetar med bilar kan det till exempel vara aktuellt att ha ett bilspel och skriva upp resultaten synligt i din mässmonter. Det här kommer göra att många av deltagarna återvänder för att se hur de ligger till. Givetvis bör du ha ett bra pris också.

Visa upp dina produkter på ett snyggt sätt

Har du en produkt som kan demonstreras på plats är det perfekt. Alla produkter går kanske dock inte att visa upp på ett spektakulärt sätt. Sysslar du med drönare kan du ha en drönarbur, där du säkert och enkelt kan demonstrera hur den flyger, live inför åskådare. Kanske kan de också få testa din produkt? Att ha en spektakulär demonstration av din produkts funktioner är kanske det mest effektiva man kan göra för att få folk att stanna kvar vid din mässmonter.

12 Oct 2018