Att arbeta med fastighetsförädling i Stockholm

Funderar du på att arbeta med fastighetsförädling i Stockholm? Om så är fallet, är det ingen dum idé alls. Vi antar att du är arkitekt, och inredare och har goda kontakter med byggmästare, hantverkare och är redo att kavla upp ärmarna och sätta igång.

Att arbeta med fastighetsförädling i Stockholm ger många jobb i huvudstaden. Här finns de resursstarka företagen och fastigheterna. De mest lukrativa jobben är de där antingen en bostadsrättsförening (BRF) eller företag vill utveckla fastigheten. Det kan vara allt från restauranger som ska bli bostäder, eller en gammal skola som ska bli restaurang eller en gammal kyrka som ska bli kontor.

Att arbeta med fastighetsförädling i Stockholm

Det finns cirka 5.000 hantverkarföretag bara i Stockholm. De arbetar allt från att bygga pooler till att mura öppna spisar, från att bygga bostäder till att renovera hemma hos folk. Det är inte alla som systematiskt arbetar med just fastighetsförädling. Arbetar man med att anpassa fastigheter till helt nya verksamheter gäller det att dels ta till vara det som redan finns i fastigheten och lyssna mycket noggrant till vad kunderna önskar så att bygget blir så bra det bara går.

Använda sig av naturen runt fastigheten

Om tomten där fastigheten finns på, ligger i närheten av hav och natur, så kan man utnyttja den vackra vy som havet och naturen erbjuder. Det finaste som man kan göra är att bygga med ett stort panoramafönster. Oavsett vad fastigheten ska användas till, så kan alla människor uppskatta natur och havet som ger lugn och ro.

Använda klippor som inspiration

Ligger fastigheten på en klippa kan man utnyttja klipporna så att de får ge inspiration till inredningen. Man kan bygga med stenmaterial inne och med stenmaterial utanför dörren. Säg att det är ett gammalt sjukhus som ska bli bostäder. Då kan bostäderna ha störst fönster mot havet med utskjutande altaner mot havet. Utanför fastigheten kan man bygga med terasser så att man kan kliva runt på klipporna. Det blir roliga lekplatser för barnfamiljer.

Fastighetsförädling höjer värdet 

En fin fastighetsförädling höjer värdet på fastigheten. Då bör man alltid ha med en arkitekt som kan skissa på och rita hur fastigheten kan förbättras, förädlas och hur man sedan kan sälja den dyrt vidare. För alla inblandade blir det en riktigt fin affär. För den som vill förädla en förvärvad fastighet kan räkna med att det alltid finns en köpare som är villig att betala för den fina fastigheten.

10 Nov 2019