Är det dyrt med toner till kopiatorn?

Har ditt företag vuxit och krävs det nu allt fler och större resurser vad gäller utskrifter och kopiering? Att hyra en kopiator är både smidigare och mer ekonomiskt än att köpa en helt ny!

Ditt en gång nystartade lilla företag har tagit fart och du har helt plötsligt flera anställda och en snabb ruljangs på viktiga papper som måste skickas hit och dit. Idag är inte kopiatorn en lika självklar medarbetare i våra kontor som den var förr i tiden. Nu sköts det mesta digitalt, över mejl eller via telefonsamtal. Men ibland är man ändå i behov av en kopiator. Kanske för att skicka konfidentiellt material eller för att man kräver underskrifter av något slag. Vissa typer av företag har större användning av en kopiator än andra. Sysslar man med formgivning och design kanske man måste kunna kopiera upp ett antal skisser för att skicka runt. Men är det verkligen värt att investera i en kopiator?

Hyra är det nya köpa

Att hyra, låna eller köpa begagnat är något som verkligen ligger i tiden. Idag är det inte lika attraktivt att spendera och köpa nytt då det inte görs med någon särskild hänsyn till miljön. Många människor och företag tar idag en aktiv ställning i miljöfrågor och försöker i den mån det är möjligt att se till att deras klimatavtryck är så små som möjligt. Sen är det ju inte alla som faktiskt kan, eller har råd, att köpa nytt. En kopiator till ett företag är en stor och otymplig maskin som kostar mycket pengar. Det är en stor investering som kanske inte är möjlig att göra för det nystartade företaget. Då är hyra ett bra alternativ. Oavsett om du behöver hyra en kopiator i bara några veckor eller om du planerar att hyra kopiatorn i flera månader så finns det en lösning som passar för dig och ditt företag. Dessutom ingår service så du behöver aldrig stå där med ett problem som du inte kan lösa.

En prisvärd utgift

Förutom den fasta månadskostnaden för själva kopiatorn så kommer man även att behöva köpa toner. Att toner är en regelbunden utgift är ingenting som man kan komma ifrån eller påverka. Däremot så kan man påverka valet av toners. Genom att köpa toners som är framtagna ur ett återvunnet material så gör man också något bra för miljön. Returnera och återanvänd kassetter och toners och spara både på miljön och på dina pengar!

16 May 2020