Anlita en eventfotograf till att utföra viktiga dokumentationer åt företaget

Har ni ett kul event som ni vill föreviga? Kanske en bröllopsfest eller en företagskickoff? Vill man vara säker på att få snygga bilder så ska man anlita en professionell eventfotograf.

En stor fest, invigning eller vad det nu kan vara, kan leva vidare i form av bilder. Visst kan man själv dokumentera tillställningen med sin mobil, men bättre resultat får man om man anlitar en professionell fotograf. Det finns till och med de fotografer som är specialiserade på just event och som klär sig därefter. De vet hur man får till en fullständig dokumentation av händelsen och av de personer som är där. De smälter bra in och vet hur man ska föra sig för att inte synas och störa. En eventfotograf kan snabbt uppfatta när en bild ska tas så att inget ögonblick går förlorat. De ligger helt enkelt ett steg före hela tiden.

Var tydlig med vad för slags bilder ni vill ha

Då man bokar en eventfotograf ska man vara tydlig med vilka slags bilder man vill ha och om de ska användas till något specifikt. Ska de läggas på en hemsida, användas i social medier eller kanske ingå i ett företags marknadsföring? Eller är det en dokumentation över en viktig händelse som man också vill kunna dela med sig av i framtiden och se tillbaka på. Kanske för att se hur det var planerat och jämföra med hur det blev?

Ta reda på vad som ingår i fotograferingen innan ni bokar

En professionell eventfotograf vet hur man ska förhålla sig till personer och gäster på eventet och frågar om lov innan bilder tas på gästerna. Det är trots allt inte alla som vill vara med på bild. En riktig fotograf kan också allt om ljus och använder inte kamerans automatiska inställning utan planerar själv efter de olika ljusförhållanden som råder. På så vis kan fotografen påverka slutresultatet bättre. En duktig eventfotograf med erfarenhet vet vilka delar av eventet som är viktiga att dokumentera och vad som gör sig bra på bild. En anlitad fotograf arbetar också väldigt diskret och stör inte, vilket uppskattas av de flest kunder. Då man bokar en eventfotograf ska man ta reda på vad som ingår i arvodet. Tar fotografen exempelvis betalt per timme, halv- eller heldag? Ingår redigering av bilder i priset och i vilket format levereras bilderna? Och när och hur levereras bilderna?

6 Mar 2020